Komentara: 19
Pregleda: 12478

Prvomajski praznični dani

01.05.2013. u 03:21h
Izvor: Radio Subotica
Prvomajska proslava će ove godine na Paliću biti održana 123. put, a 30. put organizovano. Preduzeće Park Palić pripremilo je šestodnevni program, u okviru koga su predviđene brojne kulturne, zabavne i sportske manifestacije.
Prvomajski praznični dani

Početak proslave obeležiće duvački orkestar 1. maja u podne.

Luna–park je postavljen na 10 hiljada kvadratnih metara, obezbedjena je raznovrsna ugostiteljska i trgovačka ponuda, održaće se sportsko–rekreativna manifestacija TRIMBI, Prvomajska regata, teniski turnir za dublove i fudbalski turnir za dečake. Organizatori očekuju lepo vreme i oko 60 hiljada posetilaca.

Koncertom Subotičkog duvačkog orkestra na Muzičkom paviljonu, danas u podne zvanično počinje program proslave 1. maja na Paliću. Od 13 sati predvidjen je nastup Kulturnog centra Arija. Organizator šestodnevnog prazničnog programa na Paliću je preduzeće "Park Palić", a gastronomske, kulturne, zabavne i sportske programe pripremile su brojne organizacije i preduzeća.

Raznovrsna ugostiteljska i trgovačka ponuda predvidjena je duž obale palićkog jezera. "Mala gostiona" 1. maja priprema specijalnu ponudu. Pileći paprikaš, ovčiji perkelt i škembiće će ponuditi po ceni od 450 dinara po porciji. Po istoj ceni u "Ribljoj čardi" gosti će moći da uživaju u ribljoj čorbi i paprikašu.

Jedriličarski klub danas od 10 sati organizuje Otvoreno državno prvenstvo i medjunarodnu Prvomajsku regatu. Tradicionalni Trimbi biciklom, rolerima i pešice od Subotice do Palića počinje sutra u 8 sati, a polazak je ispred Jadrana. Luna park će sutra, kao i narednih prazničnih dana, biti otvoren od 8 do 24 sata.

Prvomajski praznični dani

Gradski Sportski savez će i ove godine, po 38. put u sklopu obeležavanja prvomajskih praznika organizovati tradicionalni Trimbi. Kao i ranijih godina, ruta od Subotice do Palića moćiće se preći biciklom, rolerima i peške. Svi koji žele da nastupe moraju da kupe učesničke kartone koji se overavaju na tri kontrolna punkta, na startu, kontrolnoj stanici i na cilju. Start je od 8 do 11 časova ispred zgrade Jadrana, kontrolni punkt na autobuskoj stanici kod skretanja za Radanovac, a cilj do 12 časova na Sportskom centru Palić. Prvih 20 učesnika koji stignu na cilj učestvovaće na poligonu veštine. Izvlačenje nagrada je u 12 i 30.

Palićki Zoološki vrt ima tradicionalno dobru posetu za prvomajske praznike, a pripremio je i dodatne programe za posetioce. Prvog i 2. maja, na svakih pola sata biće organizovane prezentacije i hranjenje životinja. Program i raspored prezentacije životinja može se naći na sajtu Zoološkog vrta. Tokom 1. i 2. maja ispred amfiteatra biće organizovano oslikavanje dečijih lica, dok će u amfiteatru biti postavljena izložba Brodovi u boci autora Ivana Šokčića, a kod belog medveda izložba sukulentnih biljaka. Od 1. do 5. maja, u EAR centru, u blizini lavova, može da se obidje izložba likovno–umetničke grupe Q. Cene ulaznica za praznične dane neće se menjati, a radno vreme je od 9 do 19 časova.

Prvomajski praznični dani

Drugog maja i narednih prazničnih dana, do 6. maja, na Paliću se nastavlja bogata ugostiteljska i zanatska ponuda. Luna park svih dana radi od 8 do 24 sata. Medjunarodna jedriličarska regata u organizaciji Jedriličarskog kluba Palić biće održana 3. maja od 12 sati, a 4. i 5. maja od 10 časova. Tradicionalni teniski turnir dublova biće održan na palićkim teniskim terenima 4. i 5. maja od 9 sati.

Tokom prazničnih dana na Paliću, ulaz u ulice Jožefa Hegediša, Olge Penavin i Splitska aleja biće moguć samo uz propusnice. Parkiranje za posetioce predvidjeno je na velikom parkingu iza hotela Prezident, na prostoru bivšeg auto–kampa i kod Meteorološke stanice, na uglu Kanjiške i Ribarske ulice. Što se bezbednosti posetilaca i izlagača tiče, biće prisutni vatrogasci, obezbeđenje, komunalna policija i ambulantna vozila. Sve informaciju biće dostupne na info–pultovima Parka Palić, koji će se nalaziti na Velikoj terasi i Muškom štrandu.

Svih šest dana praznika penzioneri sa malim primanjima i socijalno ugroženi stanovnici Malog Bajmoka moći će na štandu na Paliću da dobiju besplatan obrok. U mesnoj zajednici biće podeljeno oko 350 bonova. Za najmlađe su predviđena i šarena jaja i besplatna poseta Zoološkom vrtu. Od 4.maja, u rekonstruisanom Domu mesne zajednice Malog Bajmoka proradiće bioskop u kojem će za decu prepodne od 10 sati biti prikazivani crtani filmovi.

Prvog maja Karitas organizuje ispred kapelice u Splitskoj Aleji na Paliću dobrotvorno pečenje fanaka i mekika. Prihod će biti namenjen porodicama u teškom materijalnom stanju. Narudžbe se primaju i unapred na telefon 064–3285–671.

Policijska uprava obaveštava građane da je na osnovu Zakona o zaštiti od požara, loženje vatre u šumskom pojasu najstrožije zabranjeno, osim na mestima koja su za to predviđena. Građani se mole da vode računa prilikom loženja vatre na otvorenom prostoru, kako ne bih ugrozili sopstvenu i bezbednost ljudi u okolini.

U nastavku možete videti albume - 01. maj  2013. na Paliću:

Izvor: Radio Subotica

Proslava 1. maja na Paliću (#2)

Proslava 1. maja na Paliću (#2) Proslava 1. maja na Paliću (#2) Proslava 1. maja na Paliću (#2) Proslava 1. maja na Paliću (#2) Proslava 1. maja na Paliću (#2) Proslava 1. maja na Paliću (#2) Proslava 1. maja na Paliću (#2) Proslava 1. maja na Paliću (#2)
Pogledaj ostale fotografije

Proslava 1. maja na Paliću (#1)

Proslava 1. maja na Paliću (#1) Proslava 1. maja na Paliću (#1) Proslava 1. maja na Paliću (#1) Proslava 1. maja na Paliću (#1) Proslava 1. maja na Paliću (#1) Proslava 1. maja na Paliću (#1) Proslava 1. maja na Paliću (#1) Proslava 1. maja na Paliću (#1)
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 11 meseci
Komentara: 19
Pregleda: 12478

Povezane vesti

Povezane teme

prvomajski praznici

Prvi maj Palić

prvi maj

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.