Komentara: 8
Pregleda: 9783

Hranjenje životinja glavna atrakcija u Zoo vrtu

30.04.2013. u 11:01h
Izvor: RTV City
Zoološki vrt na Paliću nedavno je uveo u svoj program i hranjenje životinja pred posetiocima. Ovaj sadržaj tradicionalno je na jedan od zanimljivijih u svim svetskim zoo vrtovima a kod posetioca palićkog izazvao je ogromno interesovanje. Najmlađi su uvek odeševljeni trikovima koje izvode životinje koje celodnevno druženje sa timariteljima pretvaraju u poseban doživljaj za goste. I ove godine, program hranjenja privući će najviše ljudi za prvomajske praznike a zaposleni u Zoo vrtu su nam prikazali delić programa koji očekuje posetioce.
Hranjenje životinja glavna atrakcija u Zoo vrtu

Plavo-žute are, mužjak i ženka stari 6 godina, uče svaki dan barem pola sata i sposobni su da na kraju dana uvek prikažu nešto novo. Za tu vrstu treninga moraju da su u manjem kavezu i da kao nagradu od timaritelja dobiju kikiriki, lešnike, bananu ili orahe. Ženka are je pitomija i uvek raspoložena za interakciju sa timariteljem dok se mužjak drži rezervisano sve dok na red ne dođe poslastica koju najviše voli.

Sedmogodišnji beli medved Jorek, rođen je u palićkom Zoo vrtu. Sada se baškari u dva kaveza i veoma je aktivan. Najviše voli kada mu timaritelji ubace nekoliko šarana koje lovi po bazenu ali gotovo podjednako voli sir, goveđe meso, girice, keks a kada mu je potrebano vitamina tu su šargarepa, krastavac i lubenica.

Marta, azijska slonica, jedan je od najstarijih stanovnika Zoo vrta. Njoj je 38 godina, jedan je od najvećih slonova u evropskim zoo-vrtovima a došla je sedamdesetih godina iz Burme. Timariteljima nije lako da rade sa njom jer zbog svojih godina teže uči, tvrdoglava je ali ima jako pitom karakter. Voće i povrće su joj omiljena hrana a dnevno pojede 3 bale sena i 70-80 kg voća i povrća.

Tri lučke foke najraspoloženije su za igru u čitavom Zoo vrtu. Timaritelji sa njima rade oko sat vremena dnevno a ove veoma inteligentne životinje se toliko zaigraju da i same iniciraju određene akrobacije za šta im sledi nagrada u vidu ribe. Posetioci, naročito deca, oduševljeni su fokama koje mogu posmatrati iz neposredne blizine.

Ponuda će biti još raznovrsnija tokom prvomajskih praznika pa vam preporučujemo da prepodnevnu šetnju Palićem započenete upravo u Zoo vrtu. 

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 10 godina i 11 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 9783

Povezana vest

Povezane teme

zološki vrt Palić

ZOO vrt Palić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.