Komentara: 6
Pregleda: 9026

Hari Mata Hari za 1. maj u Kanjiži

25.04.2013. u 15:09h
Prvomajski praznik se ove godine ponovno obeležava i u opštini Kanjiža. Nakon nekoliko godina pauze, ova manifestacija se vraća i to prilično ambiciozno. Organizator manifestacije je ekipa okupljena oko ilovekanjiza.com, a finansije obezbeđuje lokalna samouprava opštine Kanjiža. Prema procenama organizacije, očekuje se više od 5000 posetilaca, koji će na Glavnom trgu i na Glavnoj ulici u Kanjiži, imati prilike da uživaju u programu koji počinje u 14 časova, a kulminiraće u ranim večernjim časovima velikim koncertom grupe Hari Mata Hari.
Hari Mata Hari za 1. maj u Kanjiži

Osim besplatnog koncerta grupe Hari Mata Hari, koji važi za nejveći koncert za 1. maj u ovom delu Vojvodine, organizatori iz ekipe ilovekanjiza.com su pripremili kulturno-umetnički program, koji će otvoriti Prijatelji harmonike, nakon kojih će nastupati Potiski tamburaši i mađarski svadbarski orkestar Ekspreso. Na velikoj bini će, osim orkestara nastupati i kulturno-umetnička društva koja će publici prikazati srpske i mađarske narodne plesove.

U okviru manifestacije će se održati i vašar rukotvorina, gde će se prodavati razna roba, a prema rečima organizatora, radi se o prodavcima koje su odredili na osnovu kvaliteta robe koju prodaju.

Jedan od kurioziteta manifestacije je takmičenje u kuvanju tiske riblje čorbe koja je karakteristična za Kanjižu. Kotizacija za takmičenje košta 1200 dinara, a organizator obezbeđuje 3kg ribe za svakog takmičara, kao i drva za loženje vatre pod kotlićem. Osim riblje čorbe, posetioci će imati prilike da uživaju i u drugim gastronomskim specijalitetima, kao što su teleći i ovčiji paprikaš ili specijaliteti sa roštilja.

Hari Mata Hari Kanjiza

Ni najmlađima neće biti dosadno, obzirom na to da će ispred gradske kuće u Kanjiži biti postavljen luna park, a priprema se i poseban zabavni program za decu sa raznim radionicama.

Sam koncert grupe Hari Mata Hari počinje u 19 časova i 30 minuta na bini koja će biti postavljena na samom početku glavne ulice, a nakon koncerta, pa sve do 2 časa posle ponoći, publiku će zabavljati DJ-evi radija AS FM – Miss Kay Dee i Billy 9.

Detaljnije informacije možete pogledati na sajtu: www.ilovekanjiza.com

Postavljeno pre 10 godina i 11 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 9026

Povezana vest

Povezano dešavanje

Povezane teme

prvomajski praznici

prvi maj

kanjiža

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.