Komentara: 9
Pregleda: 3824

Prvoligaška košarka u Subotici i naredne sezone

13.03.2016. u 10:08h
Izvor: Subotica.com
Posle pobede nad Vojvodinom, zatim Slogom, košarkaši Spartaka savladali su na gostovanju ekipu Beovuka rezultatom 77:67 i time i time definitivno obezbedili opstanak u Prvoj ligi. Naredne subote Spartak očekuje još jedno gostovanje, a sezona se zaključuje u Subotici.
Prvoligaška košarka u Subotici i naredne sezone

Ovo 24. kolo obeležilo je nekoliko iznenađujućih rezultata, a među njima je u neku ruku i relativno ubedljiva pobeda subotičke ekipe nad favorizovanom ekipom "Beovuk". Spartak je ovom pobedom prvi put ove sezone ostvario tri trijumfa u nizu, a upravo ova poslednji i matematički značio je opstanak u društvu prvoligaša.

Posle 24 odigrana kola Spartak ima jedanaest pobeda i trinaest poraza, odnosno 35 bodova, jedan više od Vršca i Sloge, odnosno dva i tri  boda protiv OKK Beograda i Vojvodine sa kojima ima bolji međusobni skor.

Bolje otvaranje utakmice imali su domaći  koji su već u šestom minutu imali +10 (14:4), ali Spartak se lagano vraćao i uzvratio serijom 13:5 čime je na kraju prve četvrtine prišao na zaostatak od samo -2. Činilo se da je taj period iz prve četvrtine dao vetar u leđa "golubovima" koji su svoju odličnu seriju nastavili novom 12:4 za 22:29 u 15' minutu meča. Nisu se domaći predavali, uspostavili su koliko toliko ravnotežu, ali Spartak nije dozvoljavao da se ta prednost ugrozi.

Prvo poluvreme završeno je prednošću subotičke ekipe od +8 (35:43), a onda je usledio petominutni period kada se igralo koš za koš, da bi plavo-beli prvi put u 25' minutu stigli do dvocifrene prednosti (40:50) koja u naredna četiri minuta uvećana na najvećih +19 (44:63).

U poslednjoj doenici usledilo je opuštanje u ekipi Dušana Alimpijevića, ali delom za to su zaslužni i domaći koji nisu želeli tek tako da polože oružje pred svojom publikom i na pet minuta spustili su deficit na -10, što im je davalo za pravo da razmišljaju da mogu da načine preokret, ili u najmanju ruku učine završnicu ovog susreta rezultatski zanimljmivijom, ali pitao se i Spartak koji nije želeo da propusti sjajnu priliku da dva kola pre kraja ligaškog dela obezbedi opstanak u Prvoj ligi. Tako je bilo i do kraja, vodila se muška borba na oba kraja i Spartak je uspeo da sačuva stečenu prednost i nakon poslednjeg sudijskog zvižduka slavlje je moglo da počne!

Beovuk 72 - Spartak 67:77 (19:17, 16:26, 11:20, 21:14)

U ekipi sa severa Bačke najkorisniji i ujedno najuspešniji bio je Ljubenković sa 15 postignutih poena (8sk, 2as), pratio ga je Jevđić sa 14, Jančikin je postigao 12, Laketa 9, Matić 8, Vulić 7 (8as, 6sk), kapiten Drakulić je postigao samo 6, Popović 4 uz šest skokova i osam asistencija, dok je Nikolić za 18 minuta igre postigao samo jednu "dvojku".

U narednom kolu košarkaši Spartaka u subotu gostuju drugoplasiranom Borcu, ekipi koja je iznenadila košarkašku javnost porazom od Sloge koju je Spartak prošle sedmice savladao sa četrdesetak poena razlike.

U poslednjem kolu Spartak dočekuje trenutno trećeplasirani Konstantin i biće to prilika da domaća publika pozdravi ekipu koja je ove sezone i pored izuzetno lošeg starta i velikih oscilacija u igri, u drugom delu sezone uspela da se oporavi i praktično u poslednjoj prilici obezbedi opstanak u prvoligaškom društvu.

Prvoligaška košarka u Subotici i naredne sezone

Sloga i Vršac u narednom kolu igraju protiv FMP-a odnosno Konstantina, a s obzirom na položaj na tabeli realno je za očekivati da će se ekipe iz vrha tabele boriti za svoje bodove, a da će ove iz donjeg dela pružiti dostojan otpor. U poslednjem kolu u donjem delu tabele najteži izazov imaće Spartak, ali on je svoje brige oko opstanka rešio jučerašnjom pobedom u Beogradu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 1 mesec
Komentara: 9
Pregleda: 3824
Povezane teme

košarkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.