Komentara: 1
Pregleda: 4795

Prvog dana 2022. godine rođene četiri bebe

04.01.2022. u 13:34h
Izvor: Subotica.com
Na Odeljenju neonatologije Opšte bolnice Subotica na svet su 1. januara došle četiri bebe, dva dečaka i dve devojčice, dok je za prva četiri dana ove godine rođeno ukupno 13 beba.
Prvog dana 2022. godine rođene četiri bebe

Kako objašnjava dr Branka Milisavljević, načelnica Odeljenja neonatologije, prva beba je rođena 1. januara u 12.30 časova carskim rezom, a u pitanju je dečak težak 3.090 grama i dugačak 50 centimetara. Kasnije tog dana rođen je još jedan dečak i dve devojčice.

- To je uobičajeno, jedino neuobičajeno je bilo to što smo do sada obično odmah posle ponoći, odnosno u prvim satima godine imali porođaj, a sada smo čekali nešto više od 12 sati, odnosno prošlo je podne kada se rodila prva beba - kaže dr Milisavljević.

Prvog dana 2022. godine rođene četiri bebeZaključno sa današnjim danom, u ovoj godini je na najveselijem odeljenju subotičke bolnice rođeno ukupno 13 beba, odnosno osam dečaka i pet devojčica, zbog čega iz Opšte bolnice kažu da su zadovoljni.

- Majke se osećaju dobro i većina dece koja se trenutno nalaze na Odeljenju su relativno stabilna, pogotovo deca koja su se rodila u ovoj godini - poručuje dr Milisavljević.

Prvog dana 2022. godine rođene četiri bebe

U Opštoj bolnici Subotica je prošle godine rođeno nešto više beba u odnosu na 2020. godinu, jer se u jednom periodu renoviralo i porodilište u Somboru, te je u 2021. godini na Odeljenju neonatologije na svet došlo ukupno 1.333 beba.

U godini za nama rođeno je 646 devojčica i 687 dečaka. Najviše beba rođeno je u septembru 154, dok je najmanje u martu - 80.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 3 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 4795
Povezane teme

subotička bolnica

bolnica

opšta bolnica

porodilište

rođeni

novorođeni

bolnica subotica

branka milisavljević

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.