Komentara: 17
Pregleda: 7662

Prvi strani investitor na prostoru bivše druge kasarne

29.08.2012. u 22:57h
Izvor: SuMedija
Danas je u Plavoj sali Gradske kuće potpisan Ugovor o otuđenju neizgrađenog građevinskog zemljišta između grada Subotice, Javnog preduzeća “Privredno tehnološki parkovi” i privrednog društva "Tyrolian Real Estate" iz Austrije.
Prvi strani investitor na prostoru bivše druge kasarne

Austrijska kompanija je otkupila parcelu površine 40.000 m2 na kojoj planira izgradnju komercijalnih kapaciteta. Ugovor su potpisali gradonačelnik Modest Dulić, direktor JP “Privredno tehnološki parkovi Subotica”, Branko Guslov i gospodin Jožef Štraser iz Kompanije "Tyrolian Real Estate".

Ova investicija će doneti 1,28 miliona evra direktno u budžet grada, a osim toga kompanija "Tyrolian Real Estate"će pokriti troškove poreza i taksi.

-Ovo je izuzetan dan za naš grad. Osim trenutne vrednosti, ova investicija će i dugoročno imati pozitivan uticaj jer otvara nova radna mesta i doprinosi daljem privlačenju novih investitora - rekao je gradonačelnik Modest Dulić.

Na parceli će biti izgrađen objekat veličine 16.000 m2 po uzoru na tržni centar “Aviv park” u Pančevu. Kada investicija bude završena očekuje se otvaranje oko 400 novih radnih mesta. Gospodin Štraser se nada da će izgradnja početi na jesen.

 Ugovor o otuđenju neizgrađenog građevinskog zemljišta između grada Subotice, Javnog preduzeća “Privredno tehnološki parkovi” i privrednog društva

- Pregovori o saradnj trajali su sedam meseci i vođeni su ne samo sa austrijsko privrednim društvom "Tyrolian Real Estate" već i sa ostalim zainteresovanim investitorima za Komercijalnu zonu “Petar Drapšin”. Dogovor je postignut sa TRE i na naše zadovoljstvo danas potpisujemo ugovor - dodao je Branko Guslov.

Kompanija "Tyrolian Real Estate" se već 30 godina bavi investiranjem u nekretnine i za to vreme je izgradila oko 150.000 m2 komercijalnih objekata. Gospodin Štraser kaže da je za Suboticu je čuo u medijima, nakon što je Kompanija “Svarovski” potpisala ugovor o izgradnji proizvodnog pogona u Industrijskoj zoni u Malom Bajmoku.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 11 godina i 7 meseci
Komentara: 17
Pregleda: 7662
Povezane teme

investicije u Suboticu

Investiranje u Suboticu

Branko Guslov

Privredno tehnološki parkovi Subotica

Modest Dulić

saša vasić

privlačenje stranih investicija

Tyrolian Real Estate

Jožef Štraser

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.