Komentara: 5
Pregleda: 2644

Prva skupština udruženja ratnih veterana u subotu u Novoj opštini

10.12.2014. u 14:34h
Izvor: Subotica.com
Gradsko odbor Udruženja učesnika oružanih sukoba na prostoru bivše Jugoslavije (UOSYU) organizuje u subotu, 13. decembra, svečanu sednicu povodom obeležavanje prve skupštine uduženja. Svečanost će se održati u Novoj opštini (sala 1 u prizemlju) sa početkom u 18 časova.
Prva skupština udruženja ratnih veterana u subotu u Novoj opštini

U sklopu protokola biće predstavljeni Gradski odbor i 15 predsednika mesnih odbora udruženja iz Čantavira, Starog Žednika, Bajmoka, Bačkih Vinograda, Hajdukova, Palića, Peščare, Zorke, Dudove šume, Malog Bajmoka, Novog Sela, Kertvaroša, Makove sedmice, Aleksandrova i Prozivke.

Gosti na svečanosti će biti predstavnici pet udruženja boraca-veterana iz Subotice, zatim predstavnici centrale udruženja Novi Sad, gradskih odbora Sombora i Opštinskih odbora Bačke Topole i Kanjiža, Antonić Neđo predsednik skupštine saveza ratnih veterana Srbije, kao i  Milimir Vujadinović član, Gradskog veća zadužen za oblast socijalne zaštite.

U formalnom delu biće predstavljen novi Pravilnik o subvencionisanju cena komunalnih usluga, predstavljene dosadašnje aktivnosti na nivou grada, pokrajine i republike.

Neke od tema će biti i dosadašnje aktivnosti po pitanju tužbe-ratnih dnevnica, ali i novi Nacrt zakona o pravima boraca, vojnih invalida, civilnih invalida rata i članova njihovih porodica, čija je rasprava u toku na republičkom nivou.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 4 meseca
Komentara: 5
Pregleda: 2644

Povezana vest

Povezane teme

ratni veterani

nova opština

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.