• Pregleda: 3699

Prva sednica Gradskog veća i prve nesuglasice u koaliciji

Bez podrške članova iz redova Saveza vojvođanskih Mađara, jutros je na Gradskom veću usvojeno 12 odluka, među kojima je, između ostalog, nekoliko planova detaljne regulacije i godišnji izveštaj gradskog ombudsmana.
Prva sednica Gradskog veća i prve nesuglasice u koaliciji

Na prvoj, konstitutivnoj sednici Gradskog veća većinom glasova usvojeno je 12 tačaka dnevnog reda. Članovi veća iz redova Saveza Vojvođanskih Mađara su po svim tačkama bili uzdržani, jer kako je objasnio Oto Buš zadužen za informisanje niko ih nije konsultovao oko predlaganja odluka, koje su bile na dnevnom redu. Doneta je Odluka o dopunama Poslovnika Gradskog veća, kao i nekoliko planova detaljne regulacije.

Članovi veća su većinom glasova usvojili predloge Odluka o o izradi planova detaljne regulacije centra grada Subotice – zona II, ulica Otmara Majera i Đakovske u Mesnoj zajednici „Gat“ i gradske saobraćajnice I reda – povez Senćanskog puta i ulice Đorđa Natoševića. Pored toga, utvrđene su izmene planova detaljne regulacije za deo prostora MZ „Prozivka“ i kompleks na delu prostora uz istočnu obalu jezera Palić.Zaštitinik građana je podneo izveštaj za prošlu godinu, a usvojeno je rešenje o koeficijentima za obračun i isplatu plata zaposlenih u Gerontološkom centru Subotica i Zoološkom vrtu Palić, a usvojen je i Program mera za unapređenje uslova života na teritoriji grada Subotice za 2012. godinu. Poseban prihod će biti od naknade za korišćenje mineralnih sirovina u iznosu od 8 miliona dinara.

Predlozi odluka će biti upućeni Skupštini grada na razmatranje.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

6
Tihi Odgovori
Dobro je da su poceli sa radom.Dobro bi bilo da su sespeli dogovoriti svi clanovi gradskog veca. Verovatno da ce se do idece sednicie uspeti dogovoriti i usaglasiti
no name Odgovori
Madjari ocito nisu shvatili s kim su bili u koaliciji i s kim su ponovo. Opet im se desava isto a oni mislili da ce biti drugacije. SVM, NE PITATE SE NISTA!!!
bukin Odgovori
Nemora na lokalu da se slusa tata Tadic jer ste imali vlast i bez SVM_a.Ovako vas za sada saplicu a u buducnosti ce pokusati da vas izguraju.
slučajna prolaznica Odgovori
Važno je da ste verifikovali složno mandate jedni drugima, sad može početi da kočite i objašnjavate *svojim* kako *oni drugi* ne daju, nije do vas.
Igrala je samo jedno leto Odgovori
Opa Rodnijeva vlada vec nema podrsku SVM a uskoro ostaje i bez SPS i SDPA.
Građanin Odgovori
ZAŠTITNIK GRAĐANA , nevidim da su građani zaštićeni , Marosijuk štiti kriminalce i lopove a pošteni građani su NEZAŠTIĆENI , treba hitno da se smeni takav nezaštitnik koji ima debelu platu a obični građani su obespravljeni.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.