Komentara: 6
Pregleda: 4045

Prva sednica Gradskog veća i prve nesuglasice u koaliciji

30.07.2012. u 18:54h
Izvor: RTV Yueco
Bez podrške članova iz redova Saveza vojvođanskih Mađara, jutros je na Gradskom veću usvojeno 12 odluka, među kojima je, između ostalog, nekoliko planova detaljne regulacije i godišnji izveštaj gradskog ombudsmana.
Prva sednica Gradskog veća i prve nesuglasice u koaliciji

Na prvoj, konstitutivnoj sednici Gradskog veća većinom glasova usvojeno je 12 tačaka dnevnog reda. Članovi veća iz redova Saveza Vojvođanskih Mađara su po svim tačkama bili uzdržani, jer kako je objasnio Oto Buš zadužen za informisanje niko ih nije konsultovao oko predlaganja odluka, koje su bile na dnevnom redu. Doneta je Odluka o dopunama Poslovnika Gradskog veća, kao i nekoliko planova detaljne regulacije.

Članovi veća su većinom glasova usvojili predloge Odluka o o izradi planova detaljne regulacije centra grada Subotice – zona II, ulica Otmara Majera i Đakovske u Mesnoj zajednici „Gat“ i gradske saobraćajnice I reda – povez Senćanskog puta i ulice Đorđa Natoševića. Pored toga, utvrđene su izmene planova detaljne regulacije za deo prostora MZ „Prozivka“ i kompleks na delu prostora uz istočnu obalu jezera Palić.

Prva sednica Gradskog veća i prve nesuglasice u koaliciji

Zaštitinik građana je podneo izveštaj za prošlu godinu, a usvojeno je rešenje o koeficijentima za obračun i isplatu plata zaposlenih u Gerontološkom centru Subotica i Zoološkom vrtu Palić, a usvojen je i Program mera za unapređenje uslova života na teritoriji grada Subotice za 2012. godinu. Poseban prihod će biti od naknade za korišćenje mineralnih sirovina u iznosu od 8 miliona dinara.

Predlozi odluka će biti upućeni Skupštini grada na razmatranje.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 8 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 4045
Povezane teme

savez vojvođanskih mađara

lokalna samouprava

gradsko veće

oto buš

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.