Komentara: 0
Pregleda: 1078

Prva samostalna izložba Kornelije Nađ u Savremenoj galeriji

02.09.2020. u 11:21h
Izvor: Subotica.com
Otvaranje izložbe "Zrno" mlade subotičke umetnice Kornelije Nađ održaće se u petak, 4. septembra, u Savremenoj galeriji Subotica, s početkom u 19 časova. Kustos izložbe je Miroslav Jovančić.
Prva samostalna izložba Kornelije Nađ u Savremenoj galeriji

Izložba "Zrno" je prva samostalna izložba Kornelije Nađ, koja se sastoji iz nekoliko celina. Prva od njih, a ujedno i njena diplomska izložba na Umetničkom fakultetu Univerziteta u Pečuju, ima za temu Tarot karte, dok će u okviru izložbe biti prikazani i radovi koji se odnose na grafičko oblikovanje udžbenika i knjiga, kao i veliki broj crteža i ilustracija.

- Njeni  radovi u oblasti grafičkog dizajna i ilustracije odišu specifičnom lirskom notom i poetikom. Uobličeni su u svedene i pročišćene likovne simbole, a tematski se bave odnosom čoveka i prirode - navode iz Savremene galerije.

Kornelija Nađ je rođena u Subotici 1995. godine. Nakon prirodno-matematičkog smera u Gimnaziji "Svetozar Marković", završila je master studije grafike na Umetničkom fakultetu Univerziteta u Pečuju. Kao diplomski rad dizajnirala je paket Tarot karata, pod mentorstvom Jenea Gerendija. Provela je pola godine na studentskoj razmeni u Poljskoj na Akademiji umetnosti u Vroclavu, a trenutno radi u Budimpešti kao grafičarka.

Iz Savremene galerije podsećaju da su i dalje na snazi preventivne mere zaštite od virusa  kovid-19, zbog čega je broj posetilaca ograničen, ali da otvaranje izložbe svi zainteresovani mogu da prate uživo putem njihove Fejsbuk stranice.

- Molimo posetioce koji budu prisustvovali otvaranju izložbe da obavezno nose zaštitne maske i poštuju propisane mere zaštite - poručuju iz Savremene galerije.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1078
Povezane teme

izložba

savremena galerija subotica

otvaranje izložbe

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.