Komentara: 0
Pregleda: 2660

Prva pobeda Spartaka po povratku u odbojkašku elitu

20.10.2012. u 00:41h
Spartak je u prvom meču posle povratka u odbojkašku elitu na domaćem terenu večeras slavio pobedu protiv beogradskog Železničara. Domaći su se osvetili timu koji ih je sprečio da igraju u super ligi pre dve godine posle plej-auta. Meč se igrao pred oko 250 posmatrača i trajao je nepuna 2 časa.
Prva pobeda Spartaka po povratku u odbojkašku elitu

Spartak – Železničar 3:1
(26:28, 25:20, 25:19, 25:23)

Početak meča je nagoveštavao sasvim drugačiji ishod. Žestoka borba vodila se u prvom setu, ali uglavnom je domaćin imao minimalnu prednost, sve do završnice (21:19). Ipak, iskusni tim Železničara znao je da u presudnim momentima kazni greške domaćina i da preokrene – 28:26.

Nisu se uplašili izabranici Gorana Ilića, već su zaigrali bolje u nastavku meča. U igru su ušli Crnjanski i Stojković, Medić je igrao takođe sjajno, pa je Spartak ponovo imao identičnu prednost u završnici drugog seta (21:19). Ovoga puta domaći nisu ponovili greške, dozvolili su Beograđanima da do kraja ovog perioda osvoje samo još jedan poen – 25:20.

I u naredna dva seta bilo je prilično uzbudljivo, ali je uglavnom prednost imao domaćin. Spartak je ipak lakše dobio treći set, dok je u četvrtom imao dosta problema u završnici. Ipak, Subotičani su uspeli da privedu meč kraju, načine potpuni preokret i osvoje sva tri boda.

U narednom kolu (27. oktobra) odbojkaši subotičkog Spartaka gostuju istoimenom klubu iz Ljiga.

SPARTAK: Crnjanski 11, Janačkov 2, Vidakov (libero), Janjić 11, Elezović 6, Konkolj (libero), Marković 11, Kecman 19, Pualić, Medić 15, Kuburović 1, Stojković 3. Trener: Goran Ilić.

ŽELEZNIČAR: Brajović 8, Matić 17, Samardžić 12, Babić, Bubulj, Lojaničić (libero), Jezdimirović 17, Bogić, Stojanović, Boškvić, Jovanović 9, Kolarević. Trener: Srđan Stefanović.

Hala sportova: „Dudova šuma”
Gledalaca: 250
Sudije: Boris Kolarević (Novi Sad) i Dušan Španović (Sremski Karlovci)
Trajanje meča: 116 minuta

Izveštaj preuzet sa sajta wiener stadtishe lige

Postavljeno pre 11 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2660
Povezane teme

odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.