• Pregleda: 3446

"Proneks" i "Multipleks arena" najbolji na 2. Zavičajnom kupu Republike Srpske u Srbiji

Na terenima Sportskog centra "Multipleks arena" juče je odigran fudbalski turnir "Zavičajni kup Republike Srpske u Srbiji", drugi po redu. U konkurenciji seniora najbolja ekipa je bila Proneks iz Novog Žednika, dok je kod veterana titulu najboljeg ponela ekipa Multipleks arene.
"Proneks" i "Multipleks arena" najbolji na 2. Zavičajnom kupu Republike Srpske u Srbiji

Na tradicionalnom turniru učestvovalo je dvanaest ekipa, osam seniorskih i četiri veteranske. Takmičenje je počelo od ranih jutarnjih časova, na dva terena odigrano je 12 mečeva seniora, a zatim i polufinale veterana.

Na svečanom otvaranju nakon intoniranja himni Republike Srbije i Republike Srpske prisutnima se kratko obratio Milorad Ćopić, predsednik Zavičajne zajednice "Republika Srpska" Subotica, ujedno i predsednik Organizacionog odbora ove manifestacije.

- Zavičajni kup RS u Srbiji održava se pod pokroviteljstvom predstavništva Republike Srpske u Srbiji. Idejni tvorac i začetnik Zavičajnog kupa je general Milorad Pelemiša. Osnovni cilj manifestacije je jačanje veza i prijateljstva i upoznavanje mladih iz Republike Srpske koji žive i rade u Srbiji, promocija Republike Srpske i rodnog zavičaja. - rekao je Ćopić uz napomenu da se kao poseban cilj turnira ističe promocija zdravog sportskog života i fer-plej o čemu govori i samo jedan žuti karton na 26 mečeva.

Na Zavičajnom kupu učestvuju četiri regionalna centra. Pored Subotice tu su još Zrenjanin, Novi Sad i Beograd. U organizaciji subotičkog turnira pored ZZ "Republika Srpska" Subotica bili su uključeni još i ZU "Hercegovina" Subotica i ZU "Sloga". Promoter turnira je bio Zoran Milidrag, igrao sedam godina za Čelik iz Zenice i jedan deo karijere u subotičkom Spartaku.

Nakon ceremonije otvaranja odigrani su mečevi finala seniora i veterana, a zatim je na red došao zabavni program i druženje, za šta se pobrinuo organizator ZZ "Republika Srpska" Subotica. Uz muziku za veselje i večeru za sve učesnike Zavičajnog kupa dobro raspoloženje trajalo je do duboko u noć.

Po završetku finalnih susreta šampionsku titulu u konkurenciji seniora ponela je ekipa Proneksa iz Novog žednika, dok je to kod veterana bila ekipa "Multipleks arena". Ove dve ekipe će krajem avgusta nastupiti na turnirima u Zrenjaninu i Beogradu, dok će finale biti sredinom septembra u Subotici.

Seniori, finale: Proneks - Semberija Majevica
Poredak: Proneks, Semberija Majevica, Adamšped

Veterani, finale: Multipleks arena - Euro menjačnica 5:2
Poredak: Multipleks arena, Euro menjačnica, ZU "Sloga"

Dodeljene su i pojedinačne nagrade. Za najboljeg strelca proglašen je Gojko Ćuk.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

2
Bosanac Odgovori
Znaju li prisutni da još traje petrovdanski post?
ffilozoff
to su bosanci,nemaju pojma ni gde su ni sta su...
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.