• Pregleda: 1867

Fudbalski turnir Zavičajnog kupa Republike Srpske u nedelju na SC "Multipleks arena"

Fudbalski turnir "Zavičajni kup Republike Srpske u Srbiji", drugi po redu, održava se u nedelju na terenima Sportskog centra "Multipleks arena". Učestvuje osam seniorskih i četiri veteranske ekipe.
Fudbalski turnir Zavičajnog kupa Republike Srpske u nedelju na SC "Multipleks arena"

Drugu godinu za redom održava se Zavičajni kup Republike Srpske u fudbalu u Srbiji. Učestvuju četiri regionalna centra: Beograd, Novi Sad, Zrenjanin i Subotica.

Nakon kvalifikacionih turnira po regionalnim centrima, četvrtfinalni i polufinalni mečevi igraju se krajem avgusta i početkom septembra – za seniore u Beogradu i za veterane u Zrenjaninu. Finalni turnir održava se u Subotici, 14.09.2017. godine. Turnir u Subotici igra se u Multipleks areni, na adresi Imrea Čepea 22.

Prema rečima organizatora osnovni cilj "Zavičajnog kupa Republike Srpske u Srbiji" jeste jačanje veza i prijateljstva i upoznavanje mladih iz Republike Srpske koji žive i rade u Srbiji, promocija Republike Srpske i rodnog zavičaja. Kao poseban cilj ističe se promocija zdravog sportskog života i fer-plej.

Sva takmičenja u Kupu igraju se prema pravilima i propozicijama Fudbalskog saveza Srbije (FSS) za mali fudbal i futsal. Grupna takmičenja po sportskim centrima, četvrtfinale, polufinale i finale kupa sudiće sudijski par sudija iz FSS.

Ekipe seniora podeljene su u dve grupe po četiri ekipe. Takmičenje u obe grupe seniora održava se u nedelju, 9. jula, a sastaće se:

Grupa A: (8,45) Stil „B“ - Dunavkop Želeća; (9,25) Proneks - ZU Hercegovina; (10,05) Stil „B“ - Proneks; (10,45) Dunavkop Želeća - ZU Hercegovina; (11,25) Stil „B“ - ZU Hercegovina i (12,15) Dunavkop Želeća - Proneks.

Grupi B raspored je sledeći: (08,45) Đurđin - Adamšped; (09,25) Alatnica Mišić - TNT transport; (10,05) Đurđin - Alatnica Mišić; (10,45) Adamšped - TNT transport; (11,25) Đurđin - TNT transport i (12,15) Adamšped - Alatnica Mišić.

Četiri ekipe veterana igraće odmah za finale. Od 16 časova sastaju se Una - Kozara i Euro menjačnica, dok će od 16,40 časova za finale boriti Multipleks arena i Sloga.

Polufinale seniorskih ekipa počinje u 17,20 časova kada će se sastati A1 i B2, sledi od 18 časova duel B1 i A2. U kasnijem popodnevnom delu programa od 18,45 biće upriličena ceremonija svečanog otvaranja Kupa, od 19 časova će biti odigran meč finala veterana, od 19,40 finale seniora, dok se posle 20 časova nastaviti druženje uz muziku i večeru.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.