• Pregleda: 4404

Promocija turizma na graničnom prelazu

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić ozvaničio je danas, podelom flajera putnicima na graničnom prelazu Horgoš, početak kampanje "Dobrodošli u Srbiju - osmeh gostoprimstva".
Promocija turizma na graničnom prelazu

U akciji su učestvovali i predstavnici Turističke organizacije grada Subotica, sa ciljem da putnike koji prelaze preko Horgoša upoznaju sa mogućnošću odmora na samo 15 kilometara od granice, gde mogu da upoznaju i lepote Subotice i Palića. Ljajić je istakao da očekuje da će ove godine prihod od turizma u Srbiji nadmašiti prošlogodišnji rekordni, koji je iznosio više od milijardu dolara.

Ministar Rasim Ljajić je na graničnom prelazu sa srpske strane dočekivao putnike koji ulaze u našu zemlju I delio im flajere sa turističkom mapom Srbije, ali I Subotice. Po njegovim rečima, kampanja "Dobrodošli u Srbiju - osmeh gostoprimstva" trajaće tokom cele sezone na naplatnim rampama na svim međunarodnim koridorima u Srbiji, sa ciljem promocije turističkih destinacija na koridorima kroz Srbiju. Ljajić je napomenuo da je prošle godine ušlo oko dva miliona putničkih vozila sa 5,5 miliona putnika, što je za osam odsto više u odnosu na prethodnu godinu.

U trećem tromesečju 2013. godine kroz ovaj granični prelaz je prošlo preko 566 hiljada vozila, a cilj današnje akcije jeste da se svima koji dolaze na prelaz skrene pažnja na ono što nudi Subotica, odnosno Palić, ističu u Turističkoj organizaciji Subotica.

Ljajić je dodao da je u prvim mesecima ove godine u Srbiji registrovan blagi porast broja turista, za 2,2 odsto, ali da je registrovan značajan porast inostranih turista (15 odsto) dok je broj domaćih turista smanjen za 5,6 odsto, što je po njegovom mišljenju posledica poplava i situacije nastale zbog elementarne nepogode koja je pogodila Srbiju.

"Očekujemo da će ove godine prihod od turizma biti i veći od ovog rekordnog iz 2013. godine. Turizam se pokazao kao vrlo žilava i fleksibilna privredna grana koji je odolevao i u uslovima globalne ekonomske, pa i kod nas finansijske krize i verujem da će ove godine taj prihod biti još i veći nego što je bio u prethodnoj godini", rekao je Ljajić.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Srđan Olman

povezane teme

8
Pametnjaković Odgovori
"Ljajić je napomenuo da je prošle godine ušlo oko dva miliona putničkih vozila sa 5,5 miliona putnika, što je za osam odsto više u odnosu na prethodnu godinu."

To koliko je vozila i putnika prošle godine ušlo u našu zemlju i koliko je to procenata više u odnosu na predhodnu godinu, uopšte nije nikakav pozitivan pokazatelj da je turizam u usponu u Srbiji.
To je samo pokazatelj da je sve veća razlika između ekonomskih prilika na zapadu i mogućnošću zapošljavanja i zarađivanja u EU, i negativnim trendovima u zapošljavanju i zarađivanju u Srbiji, Bugarskoj i Turskoj.
Većina ovih putnika koji ulaze u našu zemlju i izlaze iz nje, nisu klasični turisti, već obični gastarbajteri, koji kada uđu u našu zemlju, mole boga da je što pre napuste i da što pre stignu svojoj kući.
Nemaju oni baš velike volje da se ovde zadržavaju.
Realno bi možda odmah pored puteva trebalo izgraditi neke jeftine motele, odmorišta, gde bi na pola puta prema kući jeftino mogli ovi putnici gastarbajteri da prilegnu jednu noć i da sledeće jutro sa odmornom glavom nastave svoje putovanje na bezbedniji način.
mile Odgovori
gasterbajteri se vracaju kuci na odmor,i turci prolaze ,jel su to nasi turisti?
exsex Odgovori
Pa da i Cernobil posecuju turisti, pa eto im i nase.
ante Odgovori
koliko ste para potrosili na sve ovo vase rasipanje para od nas porezkih obveznika trosite bahato koliko ste uzeli da odstampate te flajere i koliko para ste davali glumcima i glumicama
Alisa u Zemlji čuda Odgovori
Da su flajeri od "onog" papira pa 'ajde de još i neke hasne,a ovako mrka kapa ne samo za umorne putnike,nego i za naš turizam.Ako nisu u pitanju već pomenuti gastarbajteri,onda gro turista samo protutnji obližnjim autoputem ka uredjenijim destinacijama.Nažalost,za Palić sa urnisanim Vikend naseljem se to ne može reći.Druga bi,pak,pesma bila da se g.Ljajić sa sve napirlitanom mladjarijom prihvatio pranja šoferšajbni prašnjavih automobila ili metli i lopata pa da svi zajedno zadjemo u "zonu sumraka" zvanu Vikend naselje.Jer,28.jun,dan početka kupališne sezone samo što nije.Ko još da brine što je kupanje u jezeru-zabranjeno!Propisi su ionako za kršenje.
angelina Odgovori
a gospodina dr. I... NEMA
ante Odgovori
dobar predlog bolje da su prali sofer sabne paqdaqzarade na flajere I majice I kape da imaju para I za glumce I glumice a ne da trose pare nase porezkih obveznika ovo je ponovni dokaz da politicka mafija sta rade sa nasim parama
earthworker Odgovori
trla baba lan...
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.