Komentara: 8
Pregleda: 5000
Foto

Promocija turizma na graničnom prelazu

21.06.2014. u 21:53h
Izvor: RTV Yueco
Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić ozvaničio je danas, podelom flajera putnicima na graničnom prelazu Horgoš, početak kampanje "Dobrodošli u Srbiju - osmeh gostoprimstva".
Promocija turizma na graničnom prelazu

U akciji su učestvovali i predstavnici Turističke organizacije grada Subotica, sa ciljem da putnike koji prelaze preko Horgoša upoznaju sa mogućnošću odmora na samo 15 kilometara od granice, gde mogu da upoznaju i lepote Subotice i Palića. Ljajić je istakao da očekuje da će ove godine prihod od turizma u Srbiji nadmašiti prošlogodišnji rekordni, koji je iznosio više od milijardu dolara.

Ministar Rasim Ljajić je na graničnom prelazu sa srpske strane dočekivao putnike koji ulaze u našu zemlju I delio im flajere sa turističkom mapom Srbije, ali I Subotice. Po njegovim rečima, kampanja "Dobrodošli u Srbiju - osmeh gostoprimstva" trajaće tokom cele sezone na naplatnim rampama na svim međunarodnim koridorima u Srbiji, sa ciljem promocije turističkih destinacija na koridorima kroz Srbiju. Ljajić je napomenuo da je prošle godine ušlo oko dva miliona putničkih vozila sa 5,5 miliona putnika, što je za osam odsto više u odnosu na prethodnu godinu.

Promocija turizma na graničnom prelazu

U trećem tromesečju 2013. godine kroz ovaj granični prelaz je prošlo preko 566 hiljada vozila, a cilj današnje akcije jeste da se svima koji dolaze na prelaz skrene pažnja na ono što nudi Subotica, odnosno Palić, ističu u Turističkoj organizaciji Subotica.

Ljajić je dodao da je u prvim mesecima ove godine u Srbiji registrovan blagi porast broja turista, za 2,2 odsto, ali da je registrovan značajan porast inostranih turista (15 odsto) dok je broj domaćih turista smanjen za 5,6 odsto, što je po njegovom mišljenju posledica poplava i situacije nastale zbog elementarne nepogode koja je pogodila Srbiju.

Promocija turizma na graničnom prelazu

"Očekujemo da će ove godine prihod od turizma biti i veći od ovog rekordnog iz 2013. godine. Turizam se pokazao kao vrlo žilava i fleksibilna privredna grana koji je odolevao i u uslovima globalne ekonomske, pa i kod nas finansijske krize i verujem da će ove godine taj prihod biti još i veći nego što je bio u prethodnoj godini", rekao je Ljajić.

Izvor: RTV Yueco
Letnja kampanja promocije Srbije na graničnom prelazu Horgoš Letnja kampanja promocije Srbije na graničnom prelazu Horgoš Letnja kampanja promocije Srbije na graničnom prelazu Horgoš Letnja kampanja promocije Srbije na graničnom prelazu Horgoš Letnja kampanja promocije Srbije na graničnom prelazu Horgoš Letnja kampanja promocije Srbije na graničnom prelazu Horgoš Letnja kampanja promocije Srbije na graničnom prelazu Horgoš Letnja kampanja promocije Srbije na graničnom prelazu Horgoš
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 10 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 5000
Povezane teme

granični prelaz horgoš

Rasim Ljajić

turizam

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.