Komentara: 1
Pregleda: 3026

Promocija romana "Nemirni talasi"

09.10.2012. u 13:23h
Izvor: Fondacija "Danilo Kiš"
Sinoć je u Omladinskom klubu „Skladište“ predstavljen roman prvenac Miroslava Petrekanovića “Nemirni talasi“ u izdanju Fondacije „Danilo Kiš“ i samoga autora.
Promocija romana "Nemirni talasi"

Miroslav je jedan od dobitnika sredstava na konkursu LEDOLOMAC za prvo autorsko delo. Konkurs je bio osmišljen sa namerom da ohrabri mlade autore da realizuju svoja prva umetnička dela i na taj način probiju led do umetničke i stručne publike.

Promociju je vodila Marija Ilić, diplomirani filolog (master) za književnost i srpski jezik. 

Recenzija (Marija Ilić): Prvi roman Miroslava Petrekanovića „Nemirni talasi“, nagrađen na konkursu „Ledolomac“ (za prvo autorsko delo) Fondacije „Danilo Kiš“, donosi priču o Zoranu Petronijeviću, usamljenom 35-godišnjaku, kome se usled jednog izbora, koji zavodeći nameće „naše doba“, dešava čudan splet okolnosti razvijen po planu kriminalističkog sižea. U težnji da uredi život „kako valja“, da zasnuje porodicu i stalno zaposlenje, da bude „uzoran sin“ svojih roditelja, Zoran će proći kroz svojevrsno avanturističko iskustvo, koje ga, ipak, u suštini ne menja. Autor zadržava svog junaka na „moralnom ostrvu“ neuprljanih ruku, no ipak, u nemogućnosti da ga spase od razočaranja. U sublimiranoj slici sveta na brodu, gde se Zoran našao, i sveta u kome diplomirani pravnici postavljaju klima uređaje, iz koga je Zoran otišao i u koji će se vratiti, zatvara se jedan epizodni krug Zoranove sudbine, koju autor gotovo filmskom sceničnošću prikazuje kao jednu moguću realizaciju budućnosti. 

Izvor: Fondacija "Danilo Kiš"
Roman „Nemirni talasi“  Miroslava Petrekanovića Roman „Nemirni talasi“  Miroslava Petrekanovića Roman „Nemirni talasi“  Miroslava Petrekanovića Roman „Nemirni talasi“  Miroslava Petrekanovića Roman „Nemirni talasi“  Miroslava Petrekanovića Roman „Nemirni talasi“  Miroslava Petrekanovića Roman „Nemirni talasi“  Miroslava Petrekanovića Roman „Nemirni talasi“  Miroslava Petrekanovića
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 godina i 6 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3026
Povezane teme

Fondacija Danilo Kiš

omladinski klub "skladište"

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.