Komentara: 2
Pregleda: 2133

Promocija knjige Vanje Bulić u Gradskoj biblioteci

04.12.2014. u 11:19h
Izvor: Subotica.com
Predstavljanje knjige „Dosije Bogorodica“ novinara i književnika Vanje Bulića biće održano u UTORAK, 9. decembra 2014. godine sa početkom u 19 časova u čitaonici Gradske biblioteke Subotica. Razgovor sa autorom vodiće Sanja Vasić, informator Gradske biblioteke Subotica.
Promocija knjige Vanje Bulić u Gradskoj biblioteci

Novi roman Vanje Bulića „Dosije Bogorodica“ odgovara na pitanja kakva je sudbina dve najveće hrišćanske svetinje koje su nekad štitile malteške vitezove, a danas su u vlasništvu dinastije Karađorđević, i da li će Karađorđevići vratiti dve najveće hrišćanske relikvije malteškim vitezovima.

- Iz "Simeonovog pečata" i "Jovanovog zaveštanja", novinar Novak Ivanović se seli u “Dosije Bogorodica”, moj treći roman koji se bavi najvećim hrišćanskim relikvijama i pokušajima svetskih moćnika i mafije da se domognu neprocenjivog blaga smeštenog u riznicama srpskih manastira. U Cetinju se nalaze desna ruka Jovana Krstitelja i ikona Bogorodica Filermosa, relikvije koje su nekad pripadale Malteškim vitezovima, pa su preko dinastije Romanovih dospele u ruke dinastije Karađorđević, a nakon Drugog svetskog rata četvrt veka su čamile u sefu državne bezbednosti. To je početak priče, koja se pretvara u uzbudljiv triler smešten u Cetinje i Budvu usred turističke sezone“, rekao je Vanja Bulić.

Promocija knjige Vanje Bulić u Gradskoj biblioteci

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 3 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 2133

Povezano dešavanje

Povezane teme

promocija knjige

gradska biblioteka

vanja bulić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.