• Pregleda: 1627

Promocija knjige Vanje Bulić u Gradskoj biblioteci

Predstavljanje knjige „Dosije Bogorodica“ novinara i književnika Vanje Bulića biće održano u UTORAK, 9. decembra 2014. godine sa početkom u 19 časova u čitaonici Gradske biblioteke Subotica. Razgovor sa autorom vodiće Sanja Vasić, informator Gradske biblioteke Subotica.
Promocija knjige Vanje Bulić u Gradskoj biblioteci

Novi roman Vanje Bulića „Dosije Bogorodica“ odgovara na pitanja kakva je sudbina dve najveće hrišćanske svetinje koje su nekad štitile malteške vitezove, a danas su u vlasništvu dinastije Karađorđević, i da li će Karađorđevići vratiti dve najveće hrišćanske relikvije malteškim vitezovima.

- Iz "Simeonovog pečata" i "Jovanovog zaveštanja", novinar Novak Ivanović se seli u “Dosije Bogorodica”, moj treći roman koji se bavi najvećim hrišćanskim relikvijama i pokušajima svetskih moćnika i mafije da se domognu neprocenjivog blaga smeštenog u riznicama srpskih manastira. U Cetinju se nalaze desna ruka Jovana Krstitelja i ikona Bogorodica Filermosa, relikvije koje su nekad pripadale Malteškim vitezovima, pa su preko dinastije Romanovih dospele u ruke dinastije Karađorđević, a nakon Drugog svetskog rata četvrt veka su čamile u sefu državne bezbednosti. To je početak priče, koja se pretvara u uzbudljiv triler smešten u Cetinje i Budvu usred turističke sezone“, rekao je Vanja Bulić.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

2
Panem et circenses Odgovori
Dakle, biblioteka podrzava sve ! Od vaspitacica iz Ljutova do Vanje Bulica i Neleta Karajlica! Vrhunska knjizevnost! Strasno, nija ni cudo sto Pink cveta, kad ni onaj ko bi trebao ne brani kulturu!!!! Gde vam su vam kriterijumi i odgovornost ?
Uvek u krivu Odgovori
Nevidjen program u biblioteci.. Oh, jesam mozda spomenuo "biblioteku"?!? ..nisam trebao jer su u pitanju Vanja Bulic, Nele Karajlic..
Je li se to neko sali sa nama? Ili je to programa na nekoj "modernoj" tv stanici?

Ljudi ovo zaista nema smisla!! Razocharan sam u biblioteku..
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.