Komentara: 0
Pregleda: 2997

Promocija knjige Otoa Horvata sutra u restoranu "Krupara"

17.04.2015. u 13:01h
Izvor: Subotica.com
U restoranu "Krupara" (Krupara Bowling centar) u Bačkom Dušanovu sutra će biti održana promocija romana "Sabo je stao", autora Otoa Horvata. Književne večeri se na ovoj lokaciji održavaju svake poslednje subote u mesecu, ali ove će biti održana nedelju dana ranije zbog obaveza autora romana.
Promocija knjige Otoa Horvata sutra u restoranu "Krupara"

Oto Horvat rođen je godine 1967. u Novom Sadu. Školovao sa u rodnom gradu, Erlangenu i Berlinu. Objavio sedam zbirki pesama i jedan roman. Prevodi sa mađarskog, nemačkog i italijanskog jezika. Živi u Firenci.

Za roman "Sabo je stao" bio je u najužem izboru za Ninovu nagradu.

- "Želeo sam da napišem knjigu o svojoj preminuloj supruzi" kratko je prokomentarisao Oto Horvat svoj prvi roman.

Roman je ukratko najavio Miljenko Jergović, novinar i književnik:

- "Sabo je stao” nije linearno ispripovedana priča. Ovo i nije roman o smrti, nego je roman o njenim živim posledicama. Ujedno, to je i najlepši roman moje generacije, za koji znam. Udesilo se tako da pisci među nama nisu pisali ljubavne romane. Kao deca i mladići, mislili su da je ljubav sentimentalna, pa se o njoj više ne može pisati. Sazrevanjem se pokazalo da je ljubav strašna, tako da se o njoj još može pisati samo na način na koji to čini Oto Horvat. Čitao, naravno, misli da je on prisiljen pisati upravo ovako i nikako drugačije. To je važna indikacija velike književnosti: ostavlja nas u uverenju da se nije moglo drugačije nego baš tako, i da je nešto izvanjsko vodilo i sililo pisca da tako piše".

Datum održavanja književne večeri, umesto standardnog temrina koji je poslednja subota u mesecu, je pomeren 7 dana unapred zbog obaveza pisca. Vreme održavanja je 19 časova.

Restoran "Krupara" nalazi se u Bačkom Dušanovu, na adresi Ivo Lole Ribara 1-3, a više informacija o događajima možete da dobijete na broj telefona 024/783-515.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 1 nedelju
Komentara: 0
Pregleda: 2997
Povezane teme

književno veče

restoran krupara

promocija romana

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.