• Pregleda: 2172

Prolećna akcija čišćenja naselja Palić

Mesna zajednica "Palić" poziva sve zainteresovane građane, pre svega same građane Palića, na tradicionalnu radnu akciju čišćenja dela ovog naselja. Akcija se održava u subotu, a nosi simboličan naziv "Zajedno - oči u oči sa smećem".
Prolećna akcija čišćenja naselja Palić

Komisija za zaštitu životne sredine MZ "Palić" poziva sve zainteresovane građane, pre svega sa Palića, na radnu akciju koja nosi naziv ”Zajedno - oči u oči sa smećem” koja će se održati u ovom naselju u subotu, 12. aprila, sa početkom u 10 časova.

Sastanak grupe volontera je u parku između Železničke stanice i ulice Marka Oreškovića u 10 časova.

Mole se građani da ponesu potrebne alatke kao što su grablje, vile, makaze, sekirice i slično, kao i rukavice da bi zaštitili svoje ruke.

Iz MZ "Palić" apeluju na brojnost građana jer, kako kažu, potrebna im je sva radna snaga da bi postigli zapažene rezultate. Za sve učesnike obezbeđeno je osveženje i ručak po završetku akcije.

Prošle godine učestvovalo 60 volontera, prikupljeno preko 10 kubika smeća

Prošle godine u okviru ove akcije sa smećem su napunjena dva velika kontejnera, što kako kažu iz MZ nije bilo dovoljno pa su ostalo smeće sakupljali u vreće. Prošlogodišnju akciju je podržalo oko 60 volontera. Očišćena je šumica preko puta železničke stanice, Trg Mađar Lasla, Zelengorska ulica, ulica Marka Oreškovića i još nekoliko lokacija.

Tibor Bognar, sekretar MZ "Palić", izjavio je da bi volonteri sakupili znatno više smeća da su imali na raspolaganju više od dva kontejnera, te je apelovao na JKP "Čistoća i zelenilo" da ih ove godine podrže sa većim brojem kontejnera, raspoređenim na više lokacija.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

5
noc Odgovori
Samo vas molim kada budete pravili fotografije, nemojte zaboraviti da uslikate Anu (mada ce se ona sama namestiti), inace ce se razboleti! :)
mićko Odgovori
"Komisija za zaštitu životne sredine"?

Tragikomično!

Da li se ikada oglasila povodom kvaliteta jezerske vode i pozvala da se pronađu krivci?

Ima li od toga nešto važnije u poslednjiim godinama? Možda je neprimetno? Ili ...? Nešto tu ne štima.
Lola Odgovori
Hoce opet zutra omaldina da se angazuje oko smeca a onda ce poglavari da se slikaju?
DanPre Odgovori
Baš je lepo objaviti događaj dan pre samog događaja :/
podrzavaoc Odgovori
Ovoliko negativnih komentara se nema nigde pročitati, kao što se nalaze na ovos stranici iz dana u dan!

Akcija, gest,ideja, da ga nazovemo kako god da se uradi "prolećna akcija čišćenja naselja Palića" je samo za poghvalu! Bilo bi bolje da se ni to nije uradilo?

Ova akcija bi trebala da pruži primer i ostalim naseljima da urade nešto za svoje mesne zajednice, jer za ovo treba samo dobra volja, ništa drugo. U akcije bi trebalo ukljuiti i decu, da nauče da čuvaju čistotu svoje okoline od malih nogu.

Sva pohvala za ovu akciju!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.