Komentara: 5
Pregleda: 2525

Prolećna akcija čišćenja naselja Palić

11.04.2014. u 12:16h
Izvor: Subotica.com
Mesna zajednica "Palić" poziva sve zainteresovane građane, pre svega same građane Palića, na tradicionalnu radnu akciju čišćenja dela ovog naselja. Akcija se održava u subotu, a nosi simboličan naziv "Zajedno - oči u oči sa smećem".
Prolećna akcija čišćenja naselja Palić

Komisija za zaštitu životne sredine MZ "Palić" poziva sve zainteresovane građane, pre svega sa Palića, na radnu akciju koja nosi naziv ”Zajedno - oči u oči sa smećem” koja će se održati u ovom naselju u subotu, 12. aprila, sa početkom u 10 časova.

Sastanak grupe volontera je u parku između Železničke stanice i ulice Marka Oreškovića u 10 časova.

Mole se građani da ponesu potrebne alatke kao što su grablje, vile, makaze, sekirice i slično, kao i rukavice da bi zaštitili svoje ruke.

Iz MZ "Palić" apeluju na brojnost građana jer, kako kažu, potrebna im je sva radna snaga da bi postigli zapažene rezultate. Za sve učesnike obezbeđeno je osveženje i ručak po završetku akcije.

Prošle godine učestvovalo 60 volontera, prikupljeno preko 10 kubika smeća

Prošle godine u okviru ove akcije sa smećem su napunjena dva velika kontejnera, što kako kažu iz MZ nije bilo dovoljno pa su ostalo smeće sakupljali u vreće. Prošlogodišnju akciju je podržalo oko 60 volontera. Očišćena je šumica preko puta železničke stanice, Trg Mađar Lasla, Zelengorska ulica, ulica Marka Oreškovića i još nekoliko lokacija.

Tibor Bognar, sekretar MZ "Palić", izjavio je da bi volonteri sakupili znatno više smeća da su imali na raspolaganju više od dva kontejnera, te je apelovao na JKP "Čistoća i zelenilo" da ih ove godine podrže sa većim brojem kontejnera, raspoređenim na više lokacija.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 10 godina i 1 nedelju
Komentara: 5
Pregleda: 2525
Povezane teme

jkp čistoća i zelenilo

uređenje palića

čišćenje naselja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.