• Pregleda: 4678

Projekcija rediteljskog prvenca Mirjane Karanović "Dobra žena"

U nedelju, 15. maja u Art bioskopu "Aleksandar Lifka" gostovaće glumica Mirjana Karanović. Projekcija njenog novog filma "Dobra žena" održaće se od 20 časova nakon čega sledi razgovor sa glumicom. Moderator razgovora je glumica Jelena Rašković. Ulaz na projekciju je besplatan.
Projekcija rediteljskog prvenca Mirjane Karanović "Dobra žena"

Debitantsko, rediteljsko ostvarenje glumice Mirjane Karanović, film “Dobra žena”, do sada je prikazan na dva prestižna internacionalna filmska festivala.

Svetsku premijeru film je imao na Sandensu, a nakon toga je prikazan na Geteborg Film Festivalu u sklopu internacionalnog takmičarskog programa posvećenog debitantskim filmovima. Dobra žena, za koju je Karanovićeva pisala i scenario, uz saradnike Stevana Filipovića i Darka Lungulova, zamišljen je kao film o suočavanju i spoznaji. Osnovna ideja je suočavanje sa ličnom prošlošću.

Nakon trideset godina braka, glavna junakinja saznaje tajnu o svom mužu, zbog koje je prisiljena da donese odluku da li će nastaviti da živi skrivajući istinu od sebe same, ili će ostaviti sve ono što je dotad stekla i započeti novo poglavlje, što je u njenim godinama prilično zastrašujuće.

Projekcija se održava u nedelju od 20 časova u bioskopu "Lifka", a ulaz je besplatan. Nakon projekcije publika će imati priliku da se druži sa glumicom i reidteljkom Mirjanom Karanović.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

1
Senka Odgovori
Nesto lepo konacno.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.