• Pregleda: 2122

Projekat za 600 miliona

Projekat za 600 miliona
Ukoliko se ispune i ovogodišnji planovi Direkcije za izgradnju grada, Subotica će ove godine da dobije pravi gradski „šmek".

Planirano je da se posle više od pola veka sruši betonska konstrukcija kod Otvorenog univerziteta, da se postave urbani mobilijar, podzemni kontejneri, javni časovnici i toaleti, dekorativnu rasvete trebalo bi da dobije zgrada Likovnog susreta, a 30 ulica asfalt.

- Planiramo i uređenje dela šetališta u Čantaviru, a jedan od prioriteta nam je da obezbedimo projekte za novi kružni tok na Majšanskoj petlji i produbljivanje podvožnjaka kod fabrike „Pionir", kako bi kamioni mogli tuda da prolaze i zaobiđu centar grada. Tu su i obnavljanje i proširenje rasvete po mesnim zajednicama, ravnanje nekoliko peščanih i zemljanih ulica - kaže Josip Kovač Striko, direktor Direkcije za izgradnju Subotice.

U Direkciji tvrde da u ovom trenutku imaju spremnu projektnu dokumentaciju za radove na unapređenju komunalne infrastrukture, vredne oko 600 miliona dinara. Ove godine iz budžeta grada Direkciji su odobrene nešto više od 1,2 milijarde dinara, što je za 129 miliona dinara više u odnosu na prošlu godinu.

- Jedini posao koji prošle godine nije urađen je postavljanje 34 autobuskih stajališta, jer je ponuđena cena bila duplo veća u odnosu na projektantsku, zbog čega je poništena javna nabavka. Moderna autobuska stajališta ove godine će biti završena - kaže Kovač Striko.

Izvor: Press Online

povezane teme

1
BAĆO Odgovori
Da su barem svake godine izbori,morali bi stalno da rade a ne kao sad sve pred izbore i onda parola mi smo najbolji.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.