Komentara: 1
Pregleda: 2829

Projekat „Starost“ u aprilu

15.03.2013. u 18:36h
Izvor: RTV City
U aprilu Gerontološki centar će organizovati niz aktivnosti u okviru projekta „Starost“ kojima će se obeležiti dani međugeneracijske solidarnosti.
Projekat „Starost“ u aprilu

S obzirom da je Subotica sa 20% stanovnika preko 65 godina veoma star grad, našim starijim sugrađanima biće posvećene aktivnosti u okviru projekta „Starost“ a one će obuhvatati izložbu u galeriji „Likovni susret“, interaktivne radionice, vajarske radionice kao i projekcije filmova u Art bioskopu „Lifka“. Projekat i prateće aktivnosti posvećene su osvetljavanju problema starosti i otklanjanju predrasuda.

Takođe, Gerontološki centar će posetiti i kolege iz Trebinja, Osijeka i Tuzle koji će prezentovati usluge koje pružaju svojim korisnicima kao i direktor švajcarskog Crvenog krsta koji će prisutne upoznati sa uslugama koje pružaju na teritoriji bivše Jugoslavije.


U Srbiji se otvara prvo Psihološko savetovalište za stare

Za sledeću nedelju najavljena je i poseta Vesne Kopitović, pokrajinskog Sekretara za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju, povodom otvaranja prvog Psihološkog savetovališta za stara lica i njihove porodice. Porodicama je vrlo teško da prepoznaju posledice starosti na koju se teško navići. Stručna pomoć je stoga potrebna u tom periodu tranzicije osoba u treće doba. Ovo je novina u našoj zemlji a plan je da se ovaj proces uredi po ugledu na zapadne zemlje. Korisnici će zakazivati razgovore sa psiholozima preko telefona i moći će da dođu na razgovor u savetovalište koje će biti pri Gerontološkom klubu u Kertvarošu.

Projekat „Starost“ u aprilu„Ideja je da zajedno sa lokalnom samoupravom napravimo psihološko savetovalište, koje će biti pri službi pomoći nege u kući, koji će biti na usluzi svim građanima koji ulaze u treće životno doba“, rekao je dr Nenad Ivanišević, direktor Gerontološkog centra.

Međunarodne aktivnosti Gerontološkog centra nastavljaju se promovisanjem njegove aktivnosti na međunarodnim forumima. Time se vrši priprema za sledeću godinu kada bi trebalo da se dođe do predpristupnih fondova EU.

„Ideja je da na svakom od tih susreta razgovaramo sa kolegama iz evropske socijalne mreže. Interesantno je da ćemo u aprilu u Helsinkiju biti predstavljeni na posebnom prolećnom seminaru kao jedini iz Srbije sa ciljem da pronađemo partnere koji će nam otvoriti vrata EU.", rekao je dr Nenad Ivanišević.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 11 godina i 1 mesec
Komentara: 1
Pregleda: 2829
Povezane teme

Nenad Ivanišević

gerontološki centar subotica

psihološko savetovalište

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.