Komentara: 9
Pregleda: 3836

Projekat "Reciklenko"

11.10.2012. u 16:03h
Izvor: RTV Yueco
Selektivni centar subotičkog JKP “Čistoća i zelenilo” u saradnji sa Društvom za postupanje sa ambalažnim otpadom “Sekopak” Beograd, pokrenuo je projekat pod nazivom “Reciklenko” koji obuhvata edukaciju i podizanje ekološke svesti kod dece.
Projekat "Reciklenko"

U okviru početnih aktivnosti deca uzrasta od I do IV razreda osnovne škole će se edukovati iz oblasti reciklaže i očuvanja životne sredine.

Svake sedmice “Reciklenko” će gostovati u jednoj osnovnoj školi. Nakon kratkog predavanja organizovaće se kreativne radionice, edukativna predavanja, takmičenja, pozorišne predstave.

Ideja je da deca kroz igru i na zanimljiv način nauče kako da nam grad i planeta budu čistiji. Cilj je da se podigne ekološka svest kod dece sa naglaskom primarnoj reciklaži, postupanju sa ambalažnim otpadom, biorazgradivim otpadom i značaju reciklaže u očuvanju životne sredine.

Reciklenko

fotografija sa današnje konferencije za novinare

Projekat će se realizovati dve godine. Biće obuhvaćena deca predškolskog i školskog uzrasta. Projekat su podržali Gerontološki centar, Dečje pozorište i grad.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 6 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 3836

Povezana vest

Povezane teme

jkp čistoća i zelenilo

reciklenko

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.