Komentara: 0
Pregleda: 3181

Program Savremene galerije Subotica tokom Nedelje muzeja

10.05.2017. u 12:56h
Izvor: Subotica.com
Savremena galerija Subotica objavila je program za predstojeću Nacionalnu nedelju muzeja, koja će se održati od 11. do 20 maja u ovoj kulturnoj ustanovi. Ulaz na sve programe je besplatan.
Program Savremene galerije Subotica tokom Nedelje muzeja

Prva dva dana manifestacije organizovaće se radionice, obe sa početkom u 18 časova. U četvrtak, 11. maja, radionicu „Sve tajne grafike“ vodiće Miroslav Jovančić, kustos Savremene galerije, dok se u petak organizuje radionica za najmlađe pod nazivom „Kolaža za decu“, koju će voditi Jasmina Jovančić Vidaković, kustoskinja i pedagoškinja Savremene galerije.

U subotu, 13. maja, sa početkom u 19 časova, vodiće se razgovor „Da ovo sam ja!“ sa Gordanom Evetović, profesorkom perkusija u Muzičkoj školi. Programa neće biti u nedelju, 14. maja.

Predavanje „Nek ne bude fešte!“: od likovnog susreta do Savremene galerije Subotica, održaće se u ponedeljak, 15. maja, sa početkom u 19 časova, a predavanje će držati Nela Tonković, direktorka Savremene galerije. Narednog dana održaće se pričaonica „Moja kolekcija: umetnost koju volim“ od 18 časova.

Program Savremene galerije Subotica tokom Nedelje muzeja

U sredu, 17. maja, predavanje „Muzeji i sporne istorije: govoriti o neizrecivom u muzejima“, koje će držati Mirko Grlica, istoričar i muzejski savetnik Gradskog muzeja i Arpad Pap, etnolog i kustos Gradskog muzeja, zakazano je za 19 časova.

U četvrtak, 18. maja, obeležiće se Međunarodni dan muzeja. Za taj dan predviđeno je autorsko vođenje kroz izložbu kolekcija, pod nazivom „55 razloga za razmišljanje o prošlosti i sadašnjosti“, sa početkom u 19 časova. Koncert učenika muzičke škole održaće se u petak od 19 časova, a poslednjeg dana manifestacije, 20. maja, obeležava se Evropska noć muzeja, kada će se otvarati izložba Maje Rakočević-Cvijanov „Ono mesto“ u 20 časova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3181

Povezane vesti

Povezane teme

savremena galerija subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.