Komentara: 0
Pregleda: 2085

Program Paralele i sudari 19. Festivala evropskog filma Palić

06.07.2012. u 17:55h
Izvor: RTV Yueco
U okviru programa Paralele i sudari ovogodišnjeg 19. Festivala evropskog filma Palić koji se održava od 14.-20.jula, biće prikazano 10 filmova iz Istočne Evrope. Ovi filmovi će se nadmetati za Nagradu za najbolji film kojiu dodeljuje Žiri kritike.
Program Paralele i sudari 19. Festivala evropskog filma Palić

Selekcija Paralele i sudari prikazuje 10 filmova sa geografskog, istorijskog i sociološkog prostora Istočne Evrope. Program će ove godine predstaviti čak 7 filmova novih autora koji se takmiče svojim prvim dugometražnim filmom.

Tročlani, međunarodni žiri kritike dodeliće nagradu za najbolji film selekcije Paralele i sudari na svečanom zatvaranju Festivala evropskog filma Palić. Žiri čine profesionalci koji se isključivo bave pisanjem, o filmu.

Ove godine u okviru selekcije Paralele i sudarii jedan film će biti prikazan van konkurencije i to film Ištvana Saboa, dobitnika nagrade Aleksandar Lifka 2007. godine, kao jednog od reprezenata vrhunske istočnoevropske kinematografije. Filmovi iz ove selekcije se prikazuju na sceni Jadran u dva termina: od 16:30 i 18:30, a ulaz na projekcije je besplatan.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2085
Povezane teme

festival evropskog filma palić

palićki filmski festival

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.