Komentara: 2
Pregleda: 2907

Program Fondacije "Danilo Kiš" za septembar

05.09.2014. u 16:29h
Izvor: Subotica.com
Na današnjoj konferenciji za novinare u Omladinskom klubu "Skladište" menadžerke za kulturu Fondacije "Danilo Kiš" Gordana Vukov i Ana Patarčić predstavile su program za septembar.
Program Fondacije "Danilo Kiš" za septembar

Bogat septembarski kulturni program Fondacije "Danilo Kiš" koji će se održavati u Omladinskom klubu "Skladište" čine predavanja, radionice, koncerti, izložbe, promocije knjiga i konkursi.

Već večeras od 19.30 sa radom nastavlja Radionica slobodnog plesa, koju vodi mlada subotička plesačica Dezire Tilinger, u okviru ciklusa vršnjačke edukacije "Pokaži šta znaš".

U utorak, 9. septembra, od 19.30 sledi projekcija filma Snežane Bajčete "Biljeg Živka Nikolića" u saradnji sa Međunarodnim festivalom dokumentarnog filma Beldocs.

U četvrtak, 11. septembra, od 19.30 urednik izdavačke kuće Ammonite Vladimir Krakov održaće promociju knjige ,,Propaganda" Edvarda Bernajsa, u razgovoru sa Borisom Čegarom, profesorom filozofije.

Program Fondacije "Danilo Kiš" za septembar

Klub putnika Fondacije "Danilo Kiš" nas 14. septembra vodi u Irsku, koju će nam bliže predstaviti Dejana Baltes, dok će 28. septembra ovaj klub ugostiti Snežanu Radojičić, autorku knjige "Zakotrljaj me oko sveta", koja biciklom obilazi svet.

U saradnji sa Institutom Konfučije iz Beograda od 15. do 19. septembra biće postavljena izložba Kineska odeća kroz istoriju, a već od 21. do 26. septembra u okviru 21. Međunarodnog pozorišta za decu Izložba studentskih festivalskih plakata, izložbu 22. septembra u 17.30 otvara pisac za decu Ljubivoje Ršumović.

U okviru ciklusa "Uskladišti svoju ideju!" 18. septembra u 19.30 master filologije iz Subotice Adriana Stojanović održaće predavanje pod nazivom "Čarls Bukovski - bludni romantik i ranjeni pesnik", a već naredni dan, u petak, od 20 časova imaćemo prilike da poslušamo koncert Herman Müntzing’s Ensemble Morph East u okviru promocije predstojećeg Jazziré-a.

Stipendistkinje konkursa Fondacije "TOP 5" 2013/2014. predstaviće svoje radove 24. septembra od 19.30 koncertima ozbiljne muzike, izložbama i video radovima.

Što se tiče programa posvećenih mentalnom zdravlju, 27. septembra psihodramsku radionicu na temu "Stres i šta sa njim" održaće psihološkinja Milana Jovićević i pedagoškinja Marijana Vasiljević, dok će 30. septembra od 19.30 u okviru ciklusa "Kaži A" predavanje pod nazivom "Nauči da učiš" održati psihološkinja Maja Gabrić Stipić.

Ulaz na sve programe je slobodan.

Program Fondacije "Danilo Kiš" za septembar

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 7 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2907
Povezane teme

Fondacija Danilo Kiš

omladinski klub "skladište"

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.