Komentara: 2
Pregleda: 5383
Foto

Proglašeni najbolji sportisti Subotice po izboru SDŽ "Spartak"

12.12.2019. u 17:23h
Izvor: Subotica.com
Sportsko društvo železničara „Jovan Mikić Spartak ” proglasilo je najbolje sportiste u seniorskoj konkurenciji među svojim članicama u 2019. godini i na prigodnoj svečanosti održanoj u hotelu „Patria“, Milan Vučković predsednik SDŽ „Spartak“ je uručio priznanja izabranima.
Proglašeni najbolji sportisti Subotice po izboru SDŽ "Spartak"

I ove godine priznanje za najboljeg sportistu iz porodice „Spartak“ pripalo je rvaču, ali za razliku od prethodne tri kada je Davor Štefanek bio najbolji, ovog puta  otišlo je u ruke Sebastianu Nađ. Najbolja sportistkinja je Tijana Filipović, igračica Ženskog fudbalskog kluba „Spartak“, dok je priznanje za najbolji klub pripalo Tenis klubu „Spartak“.

U konkurenciji seniorki priznanje je pripalo Tijani Filipović, fudbalerki Ženskog fudbalskog  kluba "Spartak" i reprezentativki Srbije. Filipovićeva je član plavo – belog jata još od 2014. godine. Sa "golubicama" je osvojila šest šampionskih titula i pet nacionalnog Kupa. Ove sezone Spartak je uzeo duplu krunu i igrao u Ligi šampiona gde ga je u  šesnaestini finala zaustavio španski Atletiko Madrid.

Proglašeni najbolji sportisti Subotice po izboru SDŽ "Spartak"

- Za mene je ovo prva nagrada od kada sam u Spartaku i bila sam iznenađena kada sam saznala da sam dobitnica, ali sam mnogo srećna. Hvala ljudima iz SDŽ „Spartak“ na ovoj nagradi koja će biti dodatni motiv da još više i bolje radim  i napredujem u narednom periodu. Ndam se da će ovakvih priznanja biti još, da je ovo samo početak – rekla je Filipovićeva.

Sebastian Nađ, rvač Spartaka, proglašen je za najboljeg u konkurenciji sportista. Nađ je osvojio srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu do 23 godine održanom u Novom sadu u kategoriji  do 67 kilograma, kao član reprezentacije Srbije. Trenutno je na pripremama, pa je umesto njega plaketu preuzeo Damir Šabić predsednik Rvačkog kluba „Spartak

- Veoma mi je drago da imamo rvača koji treba da nastavi Davorovim stopama. Od njega očekujemo velike rezultate i uspehe u budućnosti. On je trenutno na pripremama sa reprezentacijom u Bugarskoj i zbog toga je propustio ovu svečanost  – rekao je Damir Šabić, predsednik Rvačkog kluba „Spartak.

Za najbolji kolektiv u 2019. godini proglašen je Tenis klub „Spartak“. Tokom godine Subotičani su ostvarili istorijski uspeh. U muškoj i ženskoj seniorskoj i juniorskoj selekciji su osvojili šampionske titule.

Proglašeni najbolji sportisti Subotice po izboru SDŽ "Spartak"

- Prezadovoljni smo ostvarenim rezultatima tokom godine. Nadamo se de će ih u buduće biti još više, a potvrda za sve učinjeno je ova nagrada kojom zaokružujemo uspešnu godinu – rekla je Anđela Vidović, teniserka Spartaka.

Prisutne je pozdravio i obratio im se Milan Vučković, predsednik Sportskog društva „Spartak” a potom i uručio priznanja nagrađenima.

- Subotica sa svojim sportskim društvom je i dalje najsjajnija zvezdica na nebu u Srbiji u odnosu na gradove slične veličine. Uspevamo da održimo epitet grada sportova. Imamo odlične rezultate u kolektikvnim i individualnim sportovima i verujem da će i u budućnosti biti tako, a i bolje. - rekao je Vučković Sledeća  godina je jubilarna - 75. U toku je izrada statue Jovan Mikić Spartak. Uspeli smo da dođemo do fotografije gde se zaleće za skok, bio je rekorder u troskoku. Prvi jugosloven koji je skočio preko 14 metara. Statua je već u kalupu, treba još da se izlije u bronzu i da se naredne godine postavi na neko lepo mesto u našem gradu.

Izvor: Subotica.com
Proglašenje najboljih sportista Sportskog društva "Spartak" Proglašenje najboljih sportista Sportskog društva "Spartak" Proglašenje najboljih sportista Sportskog društva "Spartak" Proglašenje najboljih sportista Sportskog društva "Spartak" Proglašenje najboljih sportista Sportskog društva "Spartak" Proglašenje najboljih sportista Sportskog društva "Spartak" Proglašenje najboljih sportista Sportskog društva "Spartak" Proglašenje najboljih sportista Sportskog društva "Spartak"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 4 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 5383
Povezane teme

milan vučković

najbolji sportisti subotice

sportsko društvo spartak

sportsko društvo železničara spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.