• Pregleda: 1903

Produžen rok za podnošenje prijava učenika na IT smer

Zbog velikog interesovanja učenika, prijava za polaganje prijemnog ispita za specijalizovano odeljenje za informatiku i računarstvo, produžena je do ponedeljka, 21. maja. Iz Gimnazije "Svetozar Marković" poručuju da se do sada prijavilo 39 kandidata, što je skoro duplo u odnosu na raspoloživ broj mesta, a da do ponedeljka očekuju još nekoliko novih kandidata.
Produžen rok za podnošenje prijava učenika na IT smer

Ukoliko je neko zakasnio ili nije bio u mogućnosti da se do 14. maja prijavi za polaganje prijemnog ispita na novi IT smer, to može učiniti još sutra ili u ponedeljak, poručuju iz Gimnazije "Svetozar Marković", dodajući da ovoga puta škola neće raditi za vikend.

- Procedura prijave je ostala ista, što znači da kandidati treba da ponesu sa sobom samo originalni dokument izvoda iz matične knjige rođenih, dok prijavu popunjavaju kod nas u školi. Prijave će moći da podnesu još sutra ili u ponedeljak, od 9 do 14 časova - kaže Gordana Budanović, profesorica engleskog jezika i pr Gimnazije "Svetozar Marković".

Prethodan rok za podnošenje prijava bio je od 11. do 14. maja, međutim, zbog velikog interesovanja, koje je na nivou cele države i do pet puta veće u odnosu na prethodnu godinu, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja odlučilo je da produži rok.

- Nama se takođe činilo da je taj broj dana mali, jer smo dobijali pozive od roditelja koji su nas pitali da li je ikako moguće da se rok produži. Verovatno su i druge škole bile u sličnoj situaciji, što je na kraju rezultovalo ovakvom odlukom Ministarstva. Do 14. maja, pristiglo nam je ukupno 39 prijava, što znači da imamo skoro po dva prijavljena kandidata na jedno mesto, budući da će ovaj smer moći da upiše svega 20 učenika - naglasila je Budanović.

Prijemni ispit za buduće gimnazijske informatičare održaće se 3. juna, a sve neophodne informacije za taj dan, kandidati će dobiti prilikom podnošenja prijave.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

9
(Anti)sistem Odgovori
Ubilo se od otimanja.
Fox
Samo da znate, ima oko 150 prijavljenih!
Ekonomist Odgovori
Opet se pokazalo da je ceo sistem što se tiče školovanja zatajio. Znači od srednjih škola pa do ministarstva prosvete. Godinu dana slušamo kako su nam potrebni IT kadrovi, a totalno nespremni su dočekali upis za sledeću školsku godinu. Zašto nisu izdvojena sredstva za povećani broj polaznika, kako bi se otvorilo više odeljenja i bar sa 25 učenika u odeljenju? To je pre svega ogroman propust ministarstva prosvete.
Pera Odgovori
A visa tehnicka nema para za original windows pa koriste programe od pre 10 godina.Program veoma unazadjen.Nemamo fakultet za tehnicke nauke.O cemu mi onda pricamo.Mladi zavrse srednju pa tutanj u NS ili BG.
(anti)sistem Odgovori
Samo da znate, ne zanima me (anti)sistem Srbija. Samo u njemu može gimnazija da uči IT. Suludo, ali u njemu normalno.
Fox
Anti(sistem) ocigledno bez potomaka.
Anti(sistem)
Nick je odabran po (anti)sistemu u kom sam nekada živeo. Daleko mu lepa kuća, sve je oronulonija.
Natasa Odgovori
Pravilo gde nema pravila! Nečije dete nije stiglo da se prijavi na konkurs, pa zbog “velikog interesovanja” produžili?! Ako je prijavljeno 39 učenika za vreme konkursa; od ukupno xy učenika (nisam sigurna koliko tačno osnovaca završava osnovnu školu), onda i nije neka navala.
Fox
Draga Natasa, vama vise od 150 prijavljenih za severni deo Vojvodine mali broj!?
Ps. Rok je produzen jer je ministarstvo nekim skolama poslednji dan poslao dozvolu za otvaranje IT smera.
Raspitajte se malo pre nego sto komentsrisete.
Potpis: roditelj
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.