Komentara: 9
Pregleda: 2439

Produžen rok za podnošenje prijava učenika na IT smer

17.05.2018. u 16:39h
Izvor: Subotica.com
Zbog velikog interesovanja učenika, prijava za polaganje prijemnog ispita za specijalizovano odeljenje za informatiku i računarstvo, produžena je do ponedeljka, 21. maja. Iz Gimnazije "Svetozar Marković" poručuju da se do sada prijavilo 39 kandidata, što je skoro duplo u odnosu na raspoloživ broj mesta, a da do ponedeljka očekuju još nekoliko novih kandidata.
Produžen rok za podnošenje prijava učenika na IT smer

Ukoliko je neko zakasnio ili nije bio u mogućnosti da se do 14. maja prijavi za polaganje prijemnog ispita na novi IT smer, to može učiniti još sutra ili u ponedeljak, poručuju iz Gimnazije "Svetozar Marković", dodajući da ovoga puta škola neće raditi za vikend.

- Procedura prijave je ostala ista, što znači da kandidati treba da ponesu sa sobom samo originalni dokument izvoda iz matične knjige rođenih, dok prijavu popunjavaju kod nas u školi. Prijave će moći da podnesu još sutra ili u ponedeljak, od 9 do 14 časova - kaže Gordana Budanović, profesorica engleskog jezika i pr Gimnazije "Svetozar Marković".

Prethodan rok za podnošenje prijava bio je od 11. do 14. maja, međutim, zbog velikog interesovanja, koje je na nivou cele države i do pet puta veće u odnosu na prethodnu godinu, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja odlučilo je da produži rok.

- Nama se takođe činilo da je taj broj dana mali, jer smo dobijali pozive od roditelja koji su nas pitali da li je ikako moguće da se rok produži. Verovatno su i druge škole bile u sličnoj situaciji, što je na kraju rezultovalo ovakvom odlukom Ministarstva. Do 14. maja, pristiglo nam je ukupno 39 prijava, što znači da imamo skoro po dva prijavljena kandidata na jedno mesto, budući da će ovaj smer moći da upiše svega 20 učenika - naglasila je Budanović.

Prijemni ispit za buduće gimnazijske informatičare održaće se 3. juna, a sve neophodne informacije za taj dan, kandidati će dobiti prilikom podnošenja prijave.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 10 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 2439
Povezane teme

gimnazija subotica

gimnazija svetozar marković

subotička gimnazija

prijemni ispit

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.