Komentara: 1
Pregleda: 2309

Produžen konkurs "Top 5" namenjen stipendiranju najboljih subotičkih studenata

27.06.2013. u 11:13h
Izvor: Fondacija "Danilo Kiš"
Fondacija za omladinsku kulturu i stvaralaštvo “Danilo Kiš” početkom raspisala je Konkurs za stipendiranje studenata osnovnih studija na umetničkim akademijama “TOP 5” za školsku 2013/2014 godinu. Prvobitni rok je bio 25. jun, ali je odlukom fondacije produžen do 15. jula 2013. godine.
Produžen konkurs "Top 5" namenjen stipendiranju najboljih subotičkih studenata

Konkurs je osmišljen sa ciljem da se podrži umetnički profesionalizam u našem gradu, doprinese obogaćivanju i osvežavanju ljudskih resursa u oblasti kulture, kao i podizanju kvaliteta kulturnih i umetničkih programa u Gradu Subotici.

Pet najboljih studenata umetničkih akademija sa teritorije Grada Subotice koji su na osnovnim studijama dobijaće putem konkursa mesečnu stipendiju u iznosu od 9.200 dinara. Stipendiranje će trajati deset meseci, od septembra 2013. do juna 2014. godine.

Po završetku stipendiranja odabrani studenti će biti u prilici da se predstave subotičkoj publici studentskom vežbom ili delom koje je pripremljeno isključivo u tu svrhu. Na taj će način ovih pet glasnika novog kulturnog talasa upoznati stručnu, ali i širu publiku, sa svojim kvalitetima i potencijalima!

Pravo na učešće imaju studenti sa teritorije Grada Subotice koji studiraju na umetničkim akademijama u zemlji, kao i u inostranstvu.

Svi zainteresovani kandidati mogu se prijaviti na konkurs najkasnije do 15. jula 2013. godine.

Uz popunjen prijavni formular potrebno je poslati i fotokopiju indeksa kojim se potvrđuje prosečna ocena tokom dosadašnjih studija. Rangiranje će se vršiti na osnovu prosečne ocene kandidata i dosadašnjeg umetničkog rada.

Dosadašnji dobitnici stipendije nemaju pravo ponovnog učešća na konkursu. Prijave slati na office@danilokis.rs. Više informacija na: 024/523-566.

Izvor: Fondacija "Danilo Kiš"
Postavljeno pre 10 godina i 10 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2309

Povezane vesti

Povezane teme

Fondacija Danilo Kiš

stipendiranje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.