Komentara: 10
Pregleda: 4629
Foto

Prodavcima na Mlečnoj pijaci podeljen vodič za bezbednu pripremu hrane

16.11.2014. u 11:48h
Izvor: SuMedija
Danas je Javno komunalno preduzeće “Subotičke pijace” na Mlečnoj pijaci prodavcima i proizvođačaima hrane podelilo „Vodič za dobru proizvođačku i dobru higijensku praksu u proizvodnji hrane životinjskog porekla koja se prodaje na pijacama“.
Prodavcima na Mlečnoj pijaci podeljen vodič za bezbednu pripremu hrane

-  Vodič je odštampan sa ciljem da bude praktičan priručnik i podsetnik proizvođačima i prodavcima hrane životinjskog porekla, kako bi se tokom proizvodnje i prodaje pridržavali propisa vezanih za bezbednost i kvalitet hrane - kaže Ilinka Vukoja, v.d. direktorica JKP “Subotičke pijace” i predsednik Upravnog odbora Poslovnog udruženja “Pijace Srbije”.

Vodič je prvenstveno namenjen proizvođačima koji svoje proizvode plasiraju na pijacama, vašarima i manifestacijama, odnosno poljoprivrednim gazdinstvima koja se bave proizvodnjom domaće hrane u vlastitom domaćinstvu. Cilj Vodiča je ponudi informacije o  načinu primene dobre proizvođačke i dobre higijenske prakse, odnosno sertifikacije i registracije proizvoda životinjskog porekla (suhomesnati proizvodi, mlečni proizvodi, med, testenine sa jajima itd.) pre njihovog puštanja u promet.

Prodavcima na Mlečnoj pijaci podeljen vodič za bezbednu pripremu hrane

Vodič je pripremilo Poslovno udruženje “Pijace Srbije” u saradnji sa Upravom za veterinu Ministarstva poljoprivrede i životne sredine. Pre nekoliko nedelja ovaj poriručnik je svojim korisnicima usluga na zelenom delu Robne pijace “Mali Bajmok” podelilo i Akcionarsko društvo “Tržnica”.

-  Ova akcija je praktičan primer nastojanja pijačnih uprava da u skladu sa svojim mogućnostima vode računa o kvalitetu i bezbednosti hrane koja se prodaje na pijacama – rekao je Savo Duvnjak, izvršni direktor Poslovnog udruženja “Pijace Srbije”. – Vodič je odštampan u tiražu od 2 hiljade primeraka i deli se na pijacama u više od dvadeset gradova u Srbiji.

Duvnjak je najavio i da će Udruženje pijaca Srbije uskoro pripremiti sličan priručnik za proizvođače hrane biljnog porekla, koji će se prvenstveno baviti proizvodima koji spadaju u kategoriju zimnice,

“Subotičke pijace” su u povodu ove akcije pripremile degustaciju proizvoda nekoliko zakupaca tezgi i poslovnih prostora na Mlečnoj pijaci, koja je privukla veliku pažnju i naišla na odobravanje kupaca na najvećoj i najfrekventnijoj pijaci ove vrste u Subotici

Izvor: SuMedija
Promocija vodiča za dobru poizvođačku i higijensku praksu u proizvodnji hrane životinjskog porekla Promocija vodiča za dobru poizvođačku i higijensku praksu u proizvodnji hrane životinjskog porekla Promocija vodiča za dobru poizvođačku i higijensku praksu u proizvodnji hrane životinjskog porekla Promocija vodiča za dobru poizvođačku i higijensku praksu u proizvodnji hrane životinjskog porekla Promocija vodiča za dobru poizvođačku i higijensku praksu u proizvodnji hrane životinjskog porekla Promocija vodiča za dobru poizvođačku i higijensku praksu u proizvodnji hrane životinjskog porekla Promocija vodiča za dobru poizvođačku i higijensku praksu u proizvodnji hrane životinjskog porekla Promocija vodiča za dobru poizvođačku i higijensku praksu u proizvodnji hrane životinjskog porekla
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 5 meseci
Komentara: 10
Pregleda: 4629
Povezane teme

mlečna pijaca

savo duvnjak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.