Komentara: 12
Pregleda: 8033

Problemi sa krovovima koji prokišnjavaju

12.07.2014. u 17:40h
Izvor: RTV Yueco
Stanari 10 sprata zgrade Trg Jakaba i Komora broj 28 već trideset godina imaju problem sa krovom koji prokišnjava. Jedan od stanara je i rešen da tuži Skupštinu stanara zgrade jer problem nisu rešili. U Direkciji za izgradnju grada objašnjavaju da će pokušati ove godine da poprave krov, a polovinu troškova će da snosi Skupština stanara, a drugu polovinu Direkcija.
Problemi sa krovovima koji prokišnjavaju

Jožef Farkaš je rešen da tuži zgradu što nije popravila krov koji prokišnjava. Ima ćerku, koja je teško bolesna i dodatno joj se zdravstveno stanje pogoršava zbog vlage i buđi koja se stvara na plafonu i po zidovima. U svim prostorijama u stanu krov prokišnjava osim u predsoblju. Svake godine sređuju stan ali uzalud.

U zgradi ima ukupno 75 stanova, a na 10 spratu sedam. Do sada se razmišljalo da se izgradi kosi krov na postojeći krov i ta investicija bi koštala 22.000 evra. Skupština stanara sakupila je 770.000 dinara, što nije dovoljno za tu investiciju, a problem je i to što je potrebno da se svi stanari u zgradi slože da se gradi kosi krov. Zbog toga, će pokušati na drugi način da reše problem.

U Direkciji za izgradnju grada ističu da su upoznati sa problemom stanara pomenute zgrade i da će pronaći rešenje u skladu sa novom procedurom. Uradiće se zamena postojeće hidroizolacije na krovu i Skupština stanara je u obavezi da plati polovinu troškova od radova, a drugu polovinu grad.

Problem ravnih krovova koji prokišnjavaju traje već nekoliko decenija u Subotici. U Direkciji trenutno ima 15 zahteva od strane Skupštine stanara koji imaju problem sa krovovima koji prokišnjavaju.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 9 meseci
Komentara: 12
Pregleda: 8033

Povezana vest

Povezane teme

prokišnjavanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.