Komentara: 3
Pregleda: 2712

Problemi poljoprivrednika u "Agendi 2016"

01.03.2012. u 21:36h
Izvor: SuMedija
Problemi poljoprivrednika u "Agendi 2016"

Subotički poljoprivrednici sastali su se sa predstavnicima Gradske uprave, Nacionalne alijase za lokalni ekonomski razvoj, Stalne konferencije gradova i Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju kako bi pred novu Vladu izašli sa konkretnim problemima sa kojima se suočavaju ratari.

Njihove primedbe i predlozi naći će se u dokumentu „Agenda 2016“ koji će biti uručen novoj Vladi sa ciljem da na početku mandata prione na posao.

- U Subotici se tim za privlačenje investicija bavi kako da u što manjoj meri budemo sirovinska baza za druge gradove i zemlje. Razrađujemo mere i sistem podrške za one koji bi hteli da otvore prerađivačke pogone, jer ćemo samo tako moći da stimulišemo poljoprivrednike. Jedan od uslova će biti da oni koji žele tu stimulaciju budu otkupljivači lokalne poljoprivredne robe – kaže gradonačelnik Subotice Saša Vučinić.

Prema njegovim rečima sve sugestije ratara biće korisne za dalji rad za pronalazak alternative nekadašnjem gigantu Industiji mesa „29. novembar“. Vučinić kaže da najveći deo prerađivačke industrije Subotica ima u mlekarstvu koje je preživelo samo zato jer mleko ne trpi duge transporte i da u Severnobačkom okrugu na većem nivou nedostaje prerada voća, povrća i mesa.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 12 godina i 1 mesec
Komentara: 3
Pregleda: 2712
Povezane teme

Saša Vučinić

NALED Saša Vučinić

29. novembar

fabrika 29. novembar

poljoprivrednici

poljoprivreda

agenda 2016

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.