• Pregleda: 2227

Problemi poljoprivrednika u "Agendi 2016"

Problemi poljoprivrednika u "Agendi 2016"

Subotički poljoprivrednici sastali su se sa predstavnicima Gradske uprave, Nacionalne alijase za lokalni ekonomski razvoj, Stalne konferencije gradova i Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju kako bi pred novu Vladu izašli sa konkretnim problemima sa kojima se suočavaju ratari.

Njihove primedbe i predlozi naći će se u dokumentu „Agenda 2016“ koji će biti uručen novoj Vladi sa ciljem da na početku mandata prione na posao.

- U Subotici se tim za privlačenje investicija bavi kako da u što manjoj meri budemo sirovinska baza za druge gradove i zemlje. Razrađujemo mere i sistem podrške za one koji bi hteli da otvore prerađivačke pogone, jer ćemo samo tako moći da stimulišemo poljoprivrednike. Jedan od uslova će biti da oni koji žele tu stimulaciju budu otkupljivači lokalne poljoprivredne robe – kaže gradonačelnik Subotice Saša Vučinić.

Prema njegovim rečima sve sugestije ratara biće korisne za dalji rad za pronalazak alternative nekadašnjem gigantu Industiji mesa „29. novembar“. Vučinić kaže da najveći deo prerađivačke industrije Subotica ima u mlekarstvu koje je preživelo samo zato jer mleko ne trpi duge transporte i da u Severnobačkom okrugu na većem nivou nedostaje prerada voća, povrća i mesa.

Izvor: SuMedija

povezane teme

3
Milan Odgovori
Šta je to "agenda"?
Alen Odgovori
Problemi poljoprivrednika mogu da se stave i u 10 agendi ali neće biti rešeni jer nema ko da ih rešava. Trenutni ministar nije sposoban da saopšti stvarno stanje budžeta za kako on to voli da kaže "razvojnu šansu Srbije" a kamoli da učini bilo šta drugo.Poljoprivreda je pod parolom 4 godine 3 ministra i 3 agrarne politike uspela da uništi poljoprivrednike,da ih ponizi i od njih napravi socijalne slučajeve ali je istovremeno učvrstio monopole u otkupljivačkoj i prerađivačkoj industriji tako da ne postoji ta AGENDA koja to može da promeni.Jedina opcija za spas i oporavak poljoprivrede je da Petrović nestane a zajedno sa njime i DS koja mu je poverila posao uništenja kako poljoprivrede tako i Subotice a bogami i cele zemlje Srbije.
CUBA Odgovori
Alene, ne podrzavam trenutno stanje, ali je najlakse reci da nista ne valja. Tvoje ponudjeno resenje ne vodi nigde. Budi konstruktivan pa ponudi resenje, deo resenja, podeli svoje razmisljanje sa drugima. Mozda GMO Lady?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.