• Pregleda: 2553

Problemi: đački prevoz i plaćanje boravka u vrtiću za treće i četvrto dete

Problemi: đački prevoz i plaćanje boravka u vrtiću za treće i četvrto dete

Problem: đački prevoz

U planu je se da se uskladi rad u svim osnovnim školama kako bi se uštedelo na prevozu.

Direktori prigradskih i vangradskih naselja o ovom problemu su razgovali sa članom gradskog veća zaduženim za obrazovanje.

Kako nam je rečeno u narednom periodu će se pronaći adekvatno rešenje.

 

Tražimo rešenje za boravak trećeg i četvrtog deteta u vrtiću, kažu u Gradskom veću

Grad nije predvideo budžetom za ovu godinu novac za treće i četvrto dete koje se upiše u Predškolsku ustanovu “Naša Radost”. U Subotici ima 470 dece koja pripadaju grupi trećeg i četvrtog deteta i upisani su bez obaveze plaćanja.

Pošto je pokrajinska vlada ukinula tu nadoknadu, grad traži rešenje kako bi izašao u susret roditeljima, a da se dodatno budžet ne optereti.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Sandra Iršević

povezane teme

3
Kobescxak Odgovori
Gospođa clan veca zaduzena za obrazovanje ozbiljno i zabrinuto razmislja, kako da se resi boravak treceg i cetvrtog deteta u vrticu.Nadomo se pozitivnom resenju za nasu decicu i roditelje.
Problem Odgovori
Konkursi i zaposlenje je najveći problem u prosveti, zapošljavaju se profesori bez adekvatnih diploma,konkursi su namešteni,direktori zapošljavaju po urgiranju političara a ne po diplomi i znanju.
Hecy024 Odgovori
Evo, problem resen! Nas gradonacelnik je nedavno dao na uvid primanja svih sluzbenika u nasoj gradskoj kuci. Bogami ima tamo dosta njih sa oko 100 hiljada dinara mesecne plate a logicno bi bilo da i najveca plata bude 1:7, sto znaci ako je minimalac oko 18000 dinara tu cifru pomnozite sa sedam. To bi bio maximum! Dalje; kad bi se smanjilo broj svih tih silnih savetnika u lokalnoj upravi opet bi dobili jednu lepu cifru koju bi mogli da trosimo na potrebnije stvari, a tu su javna i javno-komunalna preduzeca koja bi mogla da pomognu finansijski. Ali ima tu neke nelogicnosti. Ako je skolovanje obavezno, (osnovna skola) prvih 4 godine je cak "besplatno" zasto se placa predskolska ustanova sto je takodje obavezno? Zasto je nas grad uvek specifican i kad treba davati to pretezno zaborave ali kad treba uzimati prvi su!? Odgovor: Kod nas ima jos uvek najvise korumpiranih i gladnih politicara koji samo pricaju o borbi protiv bele kuge da bi dobili poene kod Nas glasaca ali jedino pune svoje dzepove!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.