Komentara: 6
Pregleda: 3135

Problem zakupaca tezgi u Aleksandrovu

25.08.2012. u 16:39h
Izvor: RTV Yueco
Zakupci tezgi pijace u Aleksandrovu žale se na prodavce sezonskog voća i povrća koji u okolnim ulicama prodaju robu ispred svojih kuća, ili na kamionu i na taj način blokiraju rad zakupaca tezgi od 10 juna. Prodavci na pijaci smatraju da su na ovaj način oštećeni jer im je znatno opao promet, a iz uprave Tržnice koji su vlasnici pijace kažu da će pronaći rešenje ovog problema koji je nastao jer je još uvek na snazi odluka skupštine grada koja dozvoljava prodaju sezonskog voća i povrća na javnim površinama.
Problem zakupaca tezgi u Aleksandrovu

Pijaca u Aleksandrovu nakon renoviranja, ponovo je počela sa radom u maju ove godine. Uprava “Tržnice” je zakupcima tezgi dala prva tri meseca bez plaćanja zakupa tezgi kako bi omogućila svima koji to žele da svoju robu ponude na uređenoj pijaci koja poseduje neohodnu infrastrukturu. Međutim, problem je nastao početkom juna kada su se u okolnim ulicama pojavili ulični prodavci koji su im odvukli sve kupce.

U upravi “Tržnice” kažu da je problem nastao jer je još u vek na snazi opštinska odluka kojom je određeno da sezonsko voće i povrće može da se prodaje na javnoj površini gde grad nije uspeo da formira pijace, tako da ljudi koji trenutno prodaju na ulici, trenutno to rade legalno. Međutim, iz “Tržnice” poručuju zakupcima tezgi da budu strpljivi jer će se raditi na rešavanju i ovog problema.

Zahtev za rešavanje nastalog problema oko pijace u Aleksandrovu rešavaće se na jesen uz pomoć skupštine grada koja je nadležna za donošenje nove odluke kojom bi se tačno utvrdila mesta na kojim je dozvoljena prodaja sezonskog voća i povrća.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 7 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 3135
Povezane teme

aleksandrovo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.