• Pregleda: 9014

Privrednici iz Rusije u poseti Subotici

U sklopu posete našoj zemlji, delegacija privrednika iz Čeljabinske oblasti u Ruskoj federaciji posetila je danas Regionalnu privrednu komoru Subotica.
Privrednici iz Rusije u poseti Subotici

Posle posete delegacije iz Penzenske oblasti, Trgovinsko predstavništvo Ruske Federacije u Beogradu i Privredna komora Srbije organizovali su novu posetu ruskih privrednika, čiji je cilj jačanje i inteziviranje privredne saradnje dve države.

Predstavnici Čeljabinske oblasti i privrednici regiona koji pokriva RPK (severna Bačka i Potisje) razgovarali su o saradnji u oblasti poljoprivrede i turizma.

- Specifičnosti privrede i privredne strukture Srbije, sa jedne strane, i Čeljabinske oblasti, tj. Uralskog regiona, sa druge, veoma su komplementarne i verujem da može da dođe do veoma dobre saradnje u oblasti mašinogradnje, metaloprerađivačke industrije i poljoprivrede - rekao je Andrej Petrovič Vorobjov, rukovodilac međunarodnih i regionalnih projekata Čeljabinske oblasti. - Ovo je druga naša poseta u proteklih godinu i po dana i drago mi je što je prva dala konkretne rezultate, na čijoj se realizaciji radi na obe strane. Nadam se da će tako biti i ovoga puta.

Poseta ruskih privrednika Srbiji bila je veoma produktivna, a primera radi, razgovori u Novom Sadu, u Privrednoj komori Vojvodine juče nisu završeni, već će biti nastavljeni i danas.

- Sklopljeni su kontakti i u turističkoj oblasti, sa predstavnicima turističkih organizacija, kao i sa predstavnicima zdravstvenih ustanova, odnosni medicinskog turizma. U Beogradu je bila i direktorka Specijalne bolnice iz Soko Banje – dodala je Ninoslava Vujinović, savetnica u Privrednoj komori Srbije.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

4
Super Odgovori
Super, a sad na sledećem okupljanju javno iznesite konkretne stvari i benefite dogovora, da znaju građani / privrednici koristi od ovih poseta. Jel tako, to je u redu i skroz logično?
Čak i Vučić, i on 100 puta svašta nešto razgovara, ali nekad i kaže: E ovo je urađeno! :)
gde su nase pare Odgovori
Disu ti rusi, sta su uradili, disu nasi novci , oni su jeli na moj racun, samo su pricali i jeli od mojih para, ja sam ih hranio oni nisu nista uradili, disu moji novci.
E ovako zvuci dnevna doza komentatora su com-a
earthworker Odgovori
ja ipak cekam da dovedu ove njihove iz tunguzijske oblasti.
svet Odgovori
Ok i sta se postiglo sa posetom ovih ljudi???
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.