Komentara: 4
Pregleda: 9350
Foto

Privrednici iz Rusije u poseti Subotici

22.09.2016. u 13:55h
Izvor: Subotica.com
U sklopu posete našoj zemlji, delegacija privrednika iz Čeljabinske oblasti u Ruskoj federaciji posetila je danas Regionalnu privrednu komoru Subotica.
Privrednici iz Rusije u poseti Subotici

Posle posete delegacije iz Penzenske oblasti, Trgovinsko predstavništvo Ruske Federacije u Beogradu i Privredna komora Srbije organizovali su novu posetu ruskih privrednika, čiji je cilj jačanje i inteziviranje privredne saradnje dve države.

Predstavnici Čeljabinske oblasti i privrednici regiona koji pokriva RPK (severna Bačka i Potisje) razgovarali su o saradnji u oblasti poljoprivrede i turizma.

- Specifičnosti privrede i privredne strukture Srbije, sa jedne strane, i Čeljabinske oblasti, tj. Uralskog regiona, sa druge, veoma su komplementarne i verujem da može da dođe do veoma dobre saradnje u oblasti mašinogradnje, metaloprerađivačke industrije i poljoprivrede - rekao je Andrej Petrovič Vorobjov, rukovodilac međunarodnih i regionalnih projekata Čeljabinske oblasti. - Ovo je druga naša poseta u proteklih godinu i po dana i drago mi je što je prva dala konkretne rezultate, na čijoj se realizaciji radi na obe strane. Nadam se da će tako biti i ovoga puta.

Poseta ruskih privrednika Srbiji bila je veoma produktivna, a primera radi, razgovori u Novom Sadu, u Privrednoj komori Vojvodine juče nisu završeni, već će biti nastavljeni i danas.

- Sklopljeni su kontakti i u turističkoj oblasti, sa predstavnicima turističkih organizacija, kao i sa predstavnicima zdravstvenih ustanova, odnosni medicinskog turizma. U Beogradu je bila i direktorka Specijalne bolnice iz Soko Banje – dodala je Ninoslava Vujinović, savetnica u Privrednoj komori Srbije.

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 8 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 9350
Povezana vest
Povezane teme
Grad Subotica privredna komora regionalna privredna komora rusija
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 5 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.