Komentara: 1
Pregleda: 8958
Foto

Održan sastanak sa privrednicima Penzeske oblasti

08.09.2016. u 16:35h
Izvor: Subotica.com
U Regionalnoj privrednoj komori održan je sastanak sa privrednicima Penzenske oblasti iz Ruske Federacije, koju je predvodio zamenik predsednika Vlade ove oblasti Valerij Nikolajevič Bespalov. Poslovni forum je organizovala Privredna komora Srbije u saradnji sa Trgovinskom industrijskom komorom Ruske Federacije.
Održan sastanak sa privrednicima Penzeske oblasti

Poseta delegacije iz Ruske Federacije organizovana je po preporuci Međuvladine komisije Srbije i Rusije sa ciljem inteziviranja poslovne saradnje na regionalnom nivou. 

- Različita je struktura predstavnika kompanija koji su došli sa zadatkom da pronađu zajedničku proizvodnju i da u većoj meri plasiraju svoje proizvode. Sve je u cilju da što više „otvorimo vrata“ i raširimo strukturu saradnje na nivou Ruske Federacije i Srbije, da to ne budu samo energenti iz Rusije i prehrambeni proizvodi, voće i povrće iz Srbije. Ova poseta je samo početak u nizu poseta delegacija iz Ruske Federacije - kaže Ninoslava Vujinović, savetnica Privredne komore Srbije.

Nakon poslovnog foruma u Beogradu i niza bilateralnih razgovora, zaključeno je da postoji veliki prostor za uspostavljanje ekonomskih odnosa i zajedničko poslovanje u oblasti farmaceutske industrije, proizvodnje poljoprivredne mehanizacije i IT sektoru.

Održan sastanak sa privrednicima Penzeske oblasti

- Rusija i Srbija su sudbinski povezane i mislim da će i dalje razvijati saradnju. Nadam se da Penzeska oblast može da preuzme ulogu lidera u tome, tj. da predvodi ostale regije i oblasti. Kao prvu oblast hteo bih da izdvojim poljoprivredu, prehrambenu industriju, poljomehanizaciju, jer je naša oblast, koja je po površini dva puta manja od Srbije, lider u rodu žita, tako da u oblasti razvoja poljomehanizacije i zajedničke proizvodnje postoji realna mogućnost za saradnju između naše oblasti i Srbije. Kod nas je takođe dobro razvijena farmaceutska industrija, koja aktivno radi na plasmanu svojih proizvoda u Evropi, pa postoji realna mogućnost i za plasman takvih proizvoda na tržištu Srbije. Sa nama su i predstavnici kompanije koja se bavi proizvodnjom opreme i uslugama u oblasti zaštite i bezbednosti određenih objekata, pa smatramo da će i u toj sferi biti zajedničkih tačaka za buduću saradnju, kao i u IT sektoru - kaže zamenik predsednika Vlade Penzenske oblasti, Valerij Nikolajevič Bespalov.

Nakon sastanka, delegacija privrednika Penzenske oblasti je obišla Industrijsku zonu „Mali Bajmok“. Kako je najavljeno, već 22. septembra Suboticu će posetiti i delegacija Čeljabinske oblasti.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 6 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 8958

Povezana vest

Povezane teme

regionalna privredna komora

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.