Komentara: 30
Pregleda: 7997

Pripremni radovi na gradilištu Narodnog pozorišta

05.04.2013. u 18:49h
Izvor: RTV Yueco
Počeli su pripremni radovi za nastavak radova na rekonstrukciji i sanaciji Narodnog pozorišta.
Pripremni radovi na gradilištu Narodnog pozorišta

U toku je postavljanje baraka za radnike, učvršćuje se građevinska ograda, a u planu je da se demontira stari kran i montira novi. U prvoj fazi, koja će trajati narednih šest meseci, izvodiće se radovi na zaštićenom delu objekta i uporedo sa njima preprojektovaće se postojeći projekat.

Anketirani Subotičani kažu da su zadovolji što će se nastaviti radovi na izgradnji i rekonstrukciji pozorišta. Od početka projekta mnogi naši sugrađani su smatrali da je projekat megalomanski i da grad nema novca za njegovu realizaciju, što se na kraju i ispostavilo.

Gradonačenik Subotice objašnjava da su u toku pripremni radovi gradilišta, koji predviđaju dostavljanje opekarskih materijala, oplatu za betonske elemente i druge radove. Ideja je da se za par meseci izradi projekat Novog pozorišta i izabere izvođač radova. Izvođači radova SMB gradnja proverava i u kom se stanju nalazi stari deo Narodnog pozorišta čija rekonstrukcija počinje za nedelju dana.

Vlada Vojvodine preko Fonda za kapitalna ulaganja obezbedila je 150 miliona dinara za nastavak radova na objektu za ovu godinu. Gradonačelnik za yueko kaže da su obavili i određene razgovore sa republičkom administracijom i da nada da će i republika stati iza projekta koji ima nacionalni značaj. Odluka o rušenju Narodnog pozorišta doneta je 25. aprila 2007.godine, a radovi su počeli 04.juna 2007.godine. Do sada je na objekat potrošeno 490 miliona dinara.

Kako je nekad izgledalo Pozorište, možete da pogledate u ovom fotoalbumu

Izvor: RTV Yueco
Pripremni radovi na Narodnom pozorištu Pripremni radovi na Narodnom pozorištu Pripremni radovi na Narodnom pozorištu Pripremni radovi na Narodnom pozorištu Pripremni radovi na Narodnom pozorištu Pripremni radovi na Narodnom pozorištu Pripremni radovi na Narodnom pozorištu Pripremni radovi na Narodnom pozorištu
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 godina i 2 nedelje
Komentara: 30
Pregleda: 7997
Povezane teme

Narodno pozorište

izgradnja narodnog pozorišta

smb gradnja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.