Komentara: 4
Pregleda: 4704

Prijem za sjajne fudbalerke Spartaka

21.08.2012. u 16:10h
Izvor: SuMedija
Gradonačelnik Subotice Modest Dulić, predsednica Skupštine grada Maria Kern Šolja i član Gradskog veća zadužen za sport Nemanja Simović primili su u utorak u Gradskoj kući u Subotici sjajnu ekipu Ženskog fudbalskog kluba Spartak.
Prijem za sjajne fudbalerke Spartaka

Fudbalerke Spartaka su napravile veliki uspeh, prošle su kvalifikacije za Ligu šampiona i plasirale se među 32 najbolje ekipe Evrope gde i nastavljaju takmičenje.

Plavo-belu četu fudbalerki pozdravio je prvo Modest Dulić, gradonačelnik Subotice.

- Ako negde ne postoji rezultat preko noći, ao negde on nije samo splet sretnih okolnosti, ako ne dolazi samo po sebi, onda je to u sportu. Na ovo gledam kao zajednički projekat grada, cele ekipe, sjajnog rukovodstva i stručnog štaba, ali i pokrajine koja je prepoznala priliku da se kroz ovaj klub promoviše ženski sport. Veliko je zadovoljstvo bilo kada sam čuo za ovaj rezultat. Znao sam da ako se to ne desi ove, biće naredne godine, jer se rad kad-tad isplati. Uloženo je u vas mnogo truda i rada, novac je pratio to koliko je mogao, a na kraju se to sve materijaliovalo kroz sjajan rezultat. Ovo je razlog više da se i grad i pokrajina ozbiljno bave žeskim sportom, ali i dodatni razlog da se kao grad infrastrukturno spremimo za nove izazove – kazao je Dulić.

Maria Kern Šolja je čestitala igračicama Spartaka, i dodala:

- Čast mi je da vam čestitam i kao predsednica Skupštine, ali i kao i žena ženama i devojkama. Ovo nije samo lep uspeh za vas, nego i velika čast za Suboticu. Često zaboravimo koliko je za ovakav uspeh potrebno uložiti rada i ovo je prava prilika da se i na to podsetimo.

Da plasman na veliku evropsku scenu nije slučajnost, potvrdio je i Nemanja Simović, član GV Subotice zadužen za sport.

-Subotički sportisti i klubovi na evropskoj sceni više nisu retkost, a moram i da se zahvalim svima iz ekipe, stručnog štaba i rukovodstva na sjajnom predstavljanju Subotice. Imali ste pre nekoliko godina viziju kako će se razvijati ženski fudbal i Spartak i u tom smeru ste razvijali ovaj sportski kolektiv. Želim vam i dobre vesti iz Niona, želim vam da u Suboticu dovedete prestižno ime evropskog fudbala i još više uradite na popularizaciji sporta. Mi ćemo se truditi da vam izađemo u susret i pomognemo da ovo ne bude kruna karijere, nego samo česta pojava u narednom periodu – istakao je Simović.

U ime Ženskog fudbalskog kluba Spartak na prijemu se zahvalio Zoran Arsić, predsednik Skupštine ŽFK Spartak.

- Ovo je jedna zaista zlatna generacija devojaka. Imate čime da se ponosite, ovo je najbolje što Srbija ima. Napravili smo istorijski uspeh u ovoj sezoni, postigli smo rekordnih 200 golova, bili šampioni Srbije, osvajači nacionalnog Kupa, imali smo igračice na Olimpijskim igrama u Londonu, igračice koje su prvi put odvele reprezentaciju Srbije na Prvenstvo Evrope, a sada imamo i igračice koje će igrati u Ligi šampiona. U okolnostima u kojima i živimo i radimo ovo je kao da smo svetski prvaci. Ovakav rezultat je najveća plata koja je mogla da se desi jednom sportskom kolektivu – kazao je Arsić na kraju.

Gosti su domaćine darovali poklonima, uspomenama koje će svedočiti o velikom uspehu, loptom koja je odvela Spartak među najbolje 32 ekipe, a među darovima su bile i izlepljene kopačke, kao svedok svih nedaća kroz koje je ŽFK Spartak prošao do istorijskog uspeha.

Prijem za sjajne fudbalerke Spartaka

Prijem za sjajne fudbalerke Spartaka

Prijem za sjajne fudbalerke Spartaka

Prijem za sjajne fudbalerke Spartaka

Fotografije: Nikola Stantić

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 11 godina i 7 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 4704
Povezane teme

gradonačelnik Subotice

Modest Dulić

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

nemanja simović

marija kern šolja

zoran arsić

svečani prijem

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.