Komentara: 13
Pregleda: 4965
Foto

Prijem za Gabora Sagmajstera u Gradskoj kući

30.01.2013. u 15:47h
Izvor: RTV Yueco
Delegacija grada Subotice primila je motociklistu Gabora Sagmajstera, koji se nedavno vratio sa Dakar relija u Južnoj Americi, gde je sa svojim timom proveo 25 dana. Gabor je ove godine osvojio 61. mesto, što je najbolji rezultat za ovih 6 godina koliko Gabor učestvuje na ovom takmičenju.
Prijem za Gabora Sagmajstera u Gradskoj kući

Grad je i ove, kao i prethodnih godina podržavao Gabora u nastojanju da naš grad, ali i državu, predstavi na ovom takmičenju, ostavri dobar rezultat i podigne srpsku zastavu na kraju trke.

Za 25 dana Sagmajster je na svom motoru prešao oko 8000 km, na temperaturnoj razlici od -8 do +45 stepeni, prelazio je nadmorske visine od 5000 metara, a najduža etapa koju je odvozio bez prestanka bila je 900 kilometara, po veoma nepristipačnom terenu.

Po rečima gradonačelnika Subotice, Gabor već 6 godina na najbolji način reprezentuje Suboticu i Srbiju i svojim radom i trudom, pomera ljudske mogućnosti, jer su uslovi u koji ma on vozi zaista nehumani.

S obzirom na to da na Dakar reliju učestvuju uglavnom prestavnici fabričkih ekipa kao što su Aprilija, Suzuki, Kavasaki i ostali koji imaju bolju opremu i veći budžet, Gabor i njegova ekipa, zauzeli su 8. mesto, kada je reč o tzv “privatnim ekipama” u kakvu spada i tim Sagmajstera. Za odlazak na ovakvo takmičenje potrebno je uložiti mnogo finansijskih sredstava, što podrazumeva nekoliko desetina miliona dinara, te iz tog razloga Gaborov tim čine i svi oni sponzori koji su mu omogućili da se takmiči na Dakar reliju.

Izvor: RTV Yueco

Gabor Sagmajster: Dakar reli 2013 - Peru, Argentina, Čile

Gabor Sagmajster: Dakar reli 2013 - Peru, Argentina, Čile Gabor Sagmajster: Dakar reli 2013 - Peru, Argentina, Čile Gabor Sagmajster: Dakar reli 2013 - Peru, Argentina, Čile Gabor Sagmajster: Dakar reli 2013 - Peru, Argentina, Čile Gabor Sagmajster: Dakar reli 2013 - Peru, Argentina, Čile Gabor Sagmajster: Dakar reli 2013 - Peru, Argentina, Čile Gabor Sagmajster: Dakar reli 2013 - Peru, Argentina, Čile Gabor Sagmajster: Dakar reli 2013 - Peru, Argentina, Čile
Pogledaj ostale fotografije

Prijem Gabora Sagmajstera u Gradskoj kući

Prijem Gabora Sagmajstera u Gradskoj kući Prijem Gabora Sagmajstera u Gradskoj kući Prijem Gabora Sagmajstera u Gradskoj kući Prijem Gabora Sagmajstera u Gradskoj kući Prijem Gabora Sagmajstera u Gradskoj kući Prijem Gabora Sagmajstera u Gradskoj kući Prijem Gabora Sagmajstera u Gradskoj kući Prijem Gabora Sagmajstera u Gradskoj kući
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 godina i 2 meseca
Komentara: 13
Pregleda: 4965

Povezana vest

Povezane teme

Grad Subotica

europetrol

Gabor Sagmajster

eurogas

dakar reli

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.