Komentara: 0
Pregleda: 3973

Prijem u Tržnici za zakupce na "Buvljaku"

18.01.2012. u 16:40h
Izvor: RTV Yueco
Prijem u Tržnici za zakupce na "Buvljaku"

Subotička “Tržnica” priredila je prijem za jedan broj zakupaca tezgi na “buvljaku” kako bi sumirali rezultate saradnje u 2011. godini i razgovarali o planovima za 2012. godinu. AD Tržnica je 2011. godinu završila sa pozitivnim rezultatima poslovanja, visokim procentom popunjenosti tezgi i zadovoljstvom korisnika usluga, rečeno je na skupu. Rukovodstvo Tržnice se nada da će do dana preduzeća – 1. aprila Grad Subotica konačno preuzeti upravljanje nad većinskim kapitalom ovog preduzeća.

Gorica Vuković jedna je od preko 1.000 zakupaca tezgi na subotičkom buvljaku, robnoj pijaci kojom upravlja AD Tržnica Subotica. Ona već 25 godina radi na buvljaku, prodajaući povrće u II hali, tačnije, na buvljaku je od njegovog osnivanja. Saradnju sa Tržnicom ocenjuje pozitivno.

Direktor Tržnice Zoran Marković proteklu 2011. godinu, kada je cena zakupa povećana za 5%, a popunjenost tezgi na zavidnom nivou, ocenjuje kao pozitivnu. Kako kažu u rukovodstvu preduzeća, u 2001. godini zaustavljena je dalja privatizacija preduzeća, nakon što je raskinut ugovor sa prethodnim vlasnikom. Grad Subotica već dve godine pokušava da preuzme upravljanje nad 70% državnog kapitala koji se sada nalazi u portfoliju Direkcije za imovinu.

Subotica je, ako se gleda po Buvljaku, nesumnjivi lider u pijačnoj delatnosti u Srbiji, ocenili su predstavnici Poslovnog udruženja Pijace Srbije. Njihovi predstavnici su izneli podatak da je Buvljak bio najuspešnija robna pijaca u Srbiji u 2011. godini, uz cenu koja je među najpovoljnijima u zemlji.

Na današnjem skupu izražen je optimizam da će do dana preduzeća, 1. aprila, Grad Subotica preuzeti upravljanje nad državnim kapitalom. Time bi, kako je rečeno, bilo stroveno novo javno-privatno partnerstvo na zadovoljstvo svih aktera.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 3973
Povezane teme

Grad Subotica

Tržnica Subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.