• Pregleda: 5396

Prijem prvaka u Osnovnoj školi „Sečenji Ištvan”

U Osnovnoj školi „Sečenji Ištvan” priređen je prijem za prvake pred polazak u školu, 1. septembra. Đacima prvacima, ali i njihovim roditeljima, srećan polazaku u školu, uz želju da im đačko doba bude najlepše iskustvo i da iz đačkih klupa ponesu znanje i prijateljstva, kao i prave životne vrednosti, poželeli su v. d. direktora OŠ „Sečenji Ištvan” Vesna Vajs, gradonačelnik Subotice Jene Maglai i Livia Jo Horti, predsednik Odbora za obrazovanje u Nacionalnom savetu mađarske nacionalne manjine.
Prijem prvaka u Osnovnoj školi „Sečenji Ištvan”

Prijem je održan u fiskulturnoj sali OŠ „Sečenji Ištvan”, uz prigodan program koji su pripremili učenici ove škole. Posle prirede, prvaci su se upoznali sa svojim učiteljicama.

U predstojećoj školskoj godini, od 24 osnovne škole u kojima je vršen upis, najviše đaka prvaka kreće upravo u Osnovnu školu „Sečenji Ištvan” (156 prvaka, centralna, Šabačka, Salai, Kelebija). Na mađarskom nastavnom jeziku otvorena su četiri odeljenja, a šest na srpskom, što je jedno odeljenje više u odnosu na prošlu godinu.

Za razliku od OŠ „Sečenji Ištvan” u Subotici je poslednjih nekoliko godina, nažalost, prisutan trend smanjivanja broja učenika upisanih u prvi razred. U školskoj 2014/2015. godini, prema poslednjim podacima, upisano je, na srpskom, hrvatskom i mađarskom nastavnom jeziku, 1.269 dece, što je za 103 mališana manje u odnosu na prethodnu školsku godinu.

Izvor: Subotica.rs / Autor: Milan Aleksić

povezane teme

6
kojot Odgovori
остале основне школе не примају ове јесени прваке?или можда у другим школама прваци нису толико битни...
Micojka Odgovori
Jel roditeljima receno da u ponedeljak nema nastave posto je prvi dan skole strajk ?
Ankica Odgovori
@kojot - Ostale škole svoje prvake primaju u ponedeljak, kada je i po kalendaru početak šk.godine. Svakoj školi su veoma bitni , kako prvaci tako i svi ostali učenici. Samo, nije mi jasno, zašto neke škole svoje đake prvake primaju krajem avgusta, kada se zvanično šk. godina završava 31.avgusta. Taj jedan dan je toliko bitan?
@Micojka-Nema štrajka, ima nastave!
Istina oslobađa Odgovori
Škola "Sečenji Ištvan" je najveća osnovna škola u regionu i rad se odvoja u četiri objekta međusobno udaljenih kilometrima. Zato se priredba povodom prijema prvaka održava svake godine u centralnoj školskoj zgradi pre 1.septembra. Red je da svi prvaci imaju priliku da istovremeno prisustvuju programu i budu dočekani i pozdravljeni od rukovodstva škole.
pajo Odgovori
Koliko dimovica u Secenjiu!Oni imaju izgleda veca prava!Mogu da ulaze a mi ne!Gde je grad da oko skola i obdanista postave pesacke prelaze a ne da deca uce da mogu put da prelaze gde god zele!
Vlaja Odgovori
Pa obustavite rad Ankice,brani li vam ko ?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.