Komentara: 42
Pregleda: 7486

Prijem kod gradonačelnika tražilo 226 Subotičana

02.12.2020. u 16:00h
Izvor: Subotica.com
Prijem kod gradonačelnika tražilo 226 Subotičana

Neposredno po stupanju na dužnost, gradonačelnik Stevan Bakić uveo je novu praksu prijema građana svake srede. U protekla tri meseca putem telefona, elektronske pošte i lično, prijem kod gradonačelnika do sada je zatražilo 226 građana Subotice, a priliku da iznese svoje problem, predlog ili sugestiju imalo je njih 86.

- Da bi se problemi koje su građani iznosili rešavali na ozbiljan i sistematičan način odredili smo sredu, kao dan u toku nedelje kada će biti obavljen razgovor sa najviše devet ljudi. Ovo se pokazalo kao dobar modalitet da sagovornici iznesu sve što žele bez vremenskog pritiska i da se potom razgovara u jednoj rasterećenoj atmosferi poverenja i otvorenosti. Treba napomenuti da tokom prijema u prostranoj i provetrenoj Plavoj sali nikada nije bilo prisutno više od petoro ljudi, uz korišćenje zaštitnih maski – kaže gradonačelnik Stevan Bakić, napominjući da su prijemi zbog aktuelne epidemiološke situacije privremeno obustavljeni.

Prijem kod gradonačelnika tražilo 226 Subotičana

Prvom čoveku grada naši sugrađani su u najvećoj meri iznosili lične probleme, gde je često jako mali manevarski prostor za dovoljnu podršku i pomoć.

- To su najrazličitija pitanja, od egzistencijalnih problema, preko porodičnih odnosa, do stambenih potreba i zaposlenja. Takva pitanja rešavamo upućivanjem na odgovarajuće ustanove, uz podstrek istima da svoj posao obavljaju posvećeno i da se detaljno upoznaju sa problematikom. Kada je potrebno i moguće uključujemo i humanitarne organizacije, verske zajednice i dobronamerne pojedince . Važnu ulogu igra i gradskog pravobranilaštvo i zaštitnik građana kada su u pitanju pravni saveti – objašnjava gradonačelnik. - Moj tim i ja često lično koordiniramo između nekoliko instanci koje mogu da pomognu i poboljšavamo komunikaciju između svih činilaca kako bismo ostvarili konkretan boljitak za građane. Međutim, ni u jednom trenutku ne dozvoljavamo bilo kakvu zloupotrebu ili doživljavanje razgovora kao servisa za ostvarivanje nerealnih želja ili ostvarivanje ličnih ambicija ili poslovnih i drugih interesa, mimo redovnih procedura.

Prijem kod gradonačelnika tražilo 226 Subotičana

Posle lične nevolje, građane najviše tište komunalni problemi, kojima se nije bavilo decenijama.

- Posebno se izdvojila problematika vodovodne i kanalizacione mreže. Prosto su neverovatni bili podaci koje su ljudi iznosili da nemaju pijaću vodu u 21. veku i da infrastruktura jako dugo nije razvijana i tamo gde je to relativno brzo i ekonomično moglo da se uradi. U mnogim slučajevima propalo je više planskih dokumenata koje su građani ishodovali jer investicija nije sprovedena u predviđenom roku – napominje Bakić. - JKP „Vodovod i kanalizacija“ ima veliki zadatak pred sobom da unapredi svoj način rada i bude više na usluzi građanima. Probleme iz ove sfere smo posebno evidentirali i posvetićemo im posebnu pažnju, jer je u pitanju ključni uslov za normalan život građana i preduslov za uređenje mnogih ulica u našem gradu.

Prijem kod gradonačelnika tražilo 226 Subotičana

Iako je u pitanju relativno kratak period, do sada je rešeno 80 odsto problema koje su izneli građani.

- Smatramo rešenjem kada smo dali sve od sebe da iscrpimo svaku mogućnost da bilo koji aspekt problema koji je građanin izneo bude razrešen i njegovo stanje unapređeno. Postoje naravno nerešivi problemi, pošto neki zahtevi nisu opravdani i utemeljeni u zdravom interesu građana i Grada, neki su pitanja koja su u nadležnosti pravosuđa, a neki su jednostavno neostvarivi. Jedan deo problema je rešiv ali dugoročno, pošto se tiče celine određenog komunalnog sistema ili planskog dokumenta – ističe gradonačelnik.

Kao što je ranije isticano, vrata prvog čoveka grada i njegovog tima su otvorena svim građanima a u rešavanje njihovih problema biće uključena sva gradska javna preduzeća i ustanove.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 4 meseca
Komentara: 42
Pregleda: 7486

Povezane vesti

Povezane teme

gradonačelnik Subotice

stevan bakić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.