Komentara: 2
Pregleda: 3119

Prihvatilište spas za 16 beskućnika

06.02.2014. u 15:50h
Izvor: RTV Yueco
U Prihvatilištu za beskućnike, od niskih temperatura, utočište je pronašlo 16 štićenika. Pored toplog smeštaja i tri obroka, Crveni krst im je u saradnji sa Domom zdravlja, obezbedio i zdravstveni pregled. Lekari su prilično zadovoljni zdravstvenim stanjem osoba, koje nemaju ni krov nad glavom, ni redovne obroke.
Prihvatilište spas za 16 beskućnika

Već dve godine, Želimir Đorđević, spas od hladnoće, bar na neko vreme, pronalazi u Gajevoj 50. Vreme do obroka, sa ostalim štićenicima Želimir provodi u druženju i ispijanju toplih napitaka.

Prihvatilište za beskućnike je otvoreno pre 6 dana i od tada, za ovaj vid zbrinjavanja socijalno ugroženih, vlada veliko interesovanje. Međutim, da bi se obezbedio smeštaj nije dovoljna samo želja, nego i strogo poštovanje kućnog reda, koji isključuje unošenje alkohola i cigareta. Zbog nepoštovanja pravila, juče je udaljen jedan štićenik. Cigarete i alkohol, označeni su kao nepoželjni i u preporuci, koju im je prilikom zdravstvenog pregleda, uputio lekar Doma zdravlja.

Gradska uprava će pokriti troškove lečenja štićenika, te će im svi ispisani lekovi biti obezbeđeni. Ipak, Prihvatilište predstavlja samo privremeni vid zbrinjavanja beskućnika, koji će funkcionisati dok ne bude doneta odluka o njegovom ukidanju.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 2 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 3119

Povezana vest

Povezane teme

prihvatilište subotica

prihvatilište za beskućnike

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.