Komentara: 3
Pregleda: 5197

Pridruži se i volontiraj: Volonterski kultur klub

24.05.2012. u 00:23h
Fondacija za omladinsku kulturu i stvaralaštvo „Danilo Kiš“ poziva mlade ljude starosti od 16 do 35 godina, zainteresovane za volonterski rad da se pridruže volonterima Volonterskog kultur kluba. Volontiranje se u najširem smislu definiše kao neprofitna i neplaćena aktivnost kojom pojedinci doprinose dobrobiti svoje zajednice ili celog društva. Volontiranje je deo istorije gotovo svake civilizacije.
Pridruži se i volontiraj: Volonterski kultur klub

Volontiranje je u našem gradu započeto u maju 2010. godine kroz volontersku praksu u institucijama kulture grada Subotice, ali je radi poboljšanja kvaliteta funkcionisanja Volonterskog kultur kluba i na inicijativu samih volontera unapređen program kluba susretima koji se održavaju sredom u prostorijama Fondacije. Zajednička želja volontera je druženje i razmena mišljenja pa je tako spontano nastao niz predavanja, prezentacija i diskusija na teme koje ih provociraju a to su ljubav, normalnost, društvena kriza, tokovi novca, uloga psihijatrije, anima i manga strip, priroda i prirodni tokovi, istorija i budućnost našeg grada, fotografija itd.

Volontiranje Fondacija Danilo Kiš

Dosadašnji vrlo uspešni projekti volontera su bili Art Kvart, prodajna izložba subotičkih kreativaca u Modernoj galeriji “Likovni susret“, Dan besplatnih zagrljaja, događaj u centru grada, kreativne radionice na Trenchtown festivalu „Reciklirani orkestar“, „Trench suvenirnica“, „Worholize yourself“. Volonterska radionica „Reciklirani orkestar“ je uvrštena u selekciju ovogodišnjeg Festivala alternativnog kazališnog izričaja u Zagrebu. Volonteri su vrlo uspešno uključeni i doprinose svojim volonterskim radom festivalima u našem gradu (Pisci u fokusu, Jazzik, Etnofest, Međunarodni festival dečjih pozorišta, Desire, Omladina).

Volonteri volontirajući u Volonterskom kultur klubu stiču mogućnosti ostvarivanja i sprovođenja u delo svojih ideja i projekata, upoznaju nove ljude, stiču nova znanja i veštine, uče jezike, putuju, druže se, razmenjuju mišljenja, deo su kulturnih događaja u našem gradu i ono što je najvažnije na ovaj način stvaraju se uslovi sa obrazovanje budućih mladih nosioca kulturne stvarnosti kao i potencijalnih kulturnih radnika jer kroz volontersku praksu volonteri imaju priliku da vide i prođu kroz proces organizacije i realizacije kulturnih događaja.

Volontiranje Fondacija Danilo Kiš

Volonter se postaje tako što se dođe u prostorije Fondacije (Skladište u Park Ferenca Rajhla 12a) na informativni razgovor, potom se vrši selekcija nakon koje izabrani volonter polako počinje da se sve više uključuje u rad Volonterskog kultur kluba. Tokom volonterskog perioda volonteri dobijaju i volonterske knjižice u kojima se beleži njihova aktivnost kao i napredak jer izuzev pomoći drugima, volonter radi na sebi, uz podršku mentora, razvijajući osnovne kompetencije.

Dođi i priključi se Volonterskom kultur klubu! Vidimo se!
web sajt: http://www.danilokis.rs

Volontiranje Fondacija Danilo Kiš

Postavljeno pre 11 godina i 11 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 5197
Povezane teme

volontiranje

Fondacija Danilo Kiš

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.