• Pregleda: 3158

Preventivni pregledi u nedelju i u Opštoj bolnici

Akcija besplatnih preventivnih pregleda, koju je pokrenulo Ministarstvo zdravlja, nastavlja se u nedelju, 26. maja, u Opštoj bolnici Subotica. U periodu od 8 do 16 časova, sugrađani će biti u prilici da urade oftalmološki (očni) pregled, ultrazvuk abdomena i kontrolu hormona štitaste žlezde.
Preventivni pregledi u nedelju i u Opštoj bolnici

U cilju rane dijagnostike hroničnih bolesti, koje blagovremenim otkrivanjem i lečenjem mogu da se stave pod kontrolu, ove nedelje sugrađani će biti u prilici da obave oftalmološki (očni) pregled, ultrazvuk abdomena i kontrolu hormona štitaste žlezde, a svi pregledi obavljaće se u prostorijama Službe za specijalističko-konsultativne preglede (Očne ambulante, Službi za radilogiju i Službi za laboratorisjku delatnost).

Iz Opšte bolnice napominju da oni sugrađani koji žele da urade ultrazvučni pregled abdomena treba adekvatno da se pripreme, što podrazumeva uzdržavanje od konzumiranja hrane, kafe i cigareta od ponoći.

Na pregled mogu da se jave i sugrađani koji nemaju zdravstveno osiguranje, ali je potrebno da ponesu sa sobom bilo koji dokument za identifikaciju.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

4
Marija Odgovori
Dobra vest, samo jos da bude dovoljno reagenasa a i mogucnosti za snimanje,Do sada je bilo da se prave spiskovi za prekobrojen ali nazalost nikad ih ne zovu.Nadam se da ce sada biti bolje,
Gordana Odgovori
U 8 ujutro vise nije bilo mesta za uzv abdomena, za stitnu ih primaju 100, red je bio ogroman sto znaci da ce oni koji su se u tom momentu nasli u redu biti analizirani i to je to sto se xanasnjih pregleda tice od 8 do 16h. Jedino za oftamologa jos mozete da se prijavite, bar je moglo u 8:30.
Ovo je samo napomena za ljude koji dolaze ih raznih krajeva grada, stare i bolesne tesko pokretne, da ne dolaze uzaludno.
Petar Mitrić Odgovori
Laž!!! Stigao u 8i15 u laoratoriju... čekao dva i po sata da bi rekli da nema više reagenasa... Al nas ovi muljaju..ne trošte vreme nećete dobiti pregled
Marija Odgovori
Lose organizovano, Gradjani koji su cekali u redu u laboratoriji nisu imali istinitu informaciju, tek na kraju su rekli NEMA vise reagensa, Zasto se nije i u medijima objavilo da ce u Laboratoriji biti za 100 gradjna iako je potreba 5 x veca./ali koga to briga/. na RTG-u su pravili spisak, e sta ce biti sa time ko to zna, AKO NEMA DOVOLJNO KAPACITETA TO TEBA RECI, Na ovaj nacin pravite budale od poreski obveznika,Nase zdravstvo samo na TV-u dobro funkcionise a u praksi TO SMO DANAS VIDELI.Trebali smo doci u 6 sati ujutro da bi nesto uradili.SRAMOTA:
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.