Komentara: 1
Pregleda: 1652

Prevencija kardiovaskularnih oboljenja

25.09.2013. u 15:06h
Izvor: RTV Yueco
U MZ Bajnat održana je akcija kontrole zdravlja naših sugrađana, povodom obeležavanja Svetskog dana srca. Pored kontrole faktora rizika, građani su imali mogućnost da čuju korisne savete o zdravim stilovima života. Lekari upozoravaju da se mora delovati preventivno na faktore rizika, jer su kardiovaskularne bolesti vodeći uzrok mortaliteta.
Prevencija kardiovaskularnih oboljenja

Bez zdravstvene knjižice, zakazivanja i čekanja, stanovnici Bajnata mogli su da prekontrolišu svoje zdravlje u prostorijama MZ. Lekari i tehničari Preventivnog centra merili su građanima krvni pritisak, šećer u krvi, holesterol i težinu, dok su im lekari ZZJZ davali savete kako da životne navike usmere u korist zdravlja.

Akcija je održana povodom obeležavanja Svetskog dana srca, jer su kardiovaskularne bolesti vodeći uzrok mortaliteta u našoj zemlji. Lekari kažu da iako, kod kardiovaskularnih oboljenja postoje unutrašnji faktori rizika kao što su starenje, pol i genetika na koje nije moguće uticati, brojni su spoljašnji faktori čijom kontrolom se može sprečiti ili odložiti nastanak bolesti iz ove grupe.

Na temu “Krenite putem za zdravo srce“, kako glasi i moto ovogodišnjeg obeležavanja, u ponedeljak od 17 časova, dr Zorica Dragaš će održati predavanje. Predavanje će biti održano u prostorijama Crvenog krsta, koji je u saradnji sa ZZJZ, Domom zdravlja i Apotekom Subotica jedan od organizatora akcije.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 7 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1652
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.