• Pregleda: 1833

Prestižna Vukova nagrada za SKC "Sveti Sava"

SKC „Sveti Sava“ nosilac je Vukove nagrade za 2015. godinu, a ovo priznanje svečano je uručeno 8. februara u Predsedništvu Srbije. U SCK ističu da su veoma ponosni što su se našli među 10 dobitnika ove prestižne nagrade, koja je velika potvrda njihovog 25-godišnjeg rada.
Prestižna Vukova nagrada za SKC "Sveti Sava"

Značaj Vukove nagrade je utoliko veći kada se uzme u obzir da je to jedna od retkih nagrada koja se zadržala na republičkom nivou čak 52 godine, ali i to što je za 2015. godinu SKC „Sveti Sava“ bio jedina ustanova kulture, dobitnik ovog priznanja.

„ Drago nam ješto je naš trud zapažen i prepoznat. Mi smo pored negovanja kulture i duhovnosti toliko isto brige posvetili negovanju i zaštiti ćirilice kao našeg pisma. Srećni smo bili kada smo videli da je taj naš dugogodišnji trud nagrađen ovom prestižnom nagradom“ kaže Milan Marodić, predsednik SCK „Sveti Sava“.

Najznačajniji elementi u srpskoj kulturi i duhovnosti bili su upravo predstavljeni tokom dugogodišnjeg postojanja i rada i SKC „Sveti Sava“, ističe predsednik ove kulturne ustanove, Milan Marodić i dodaje da će Vukova nagrada biti smernica u njihovom daljem radu.

SKC „Sveti Sava“ osnovan je 1991. godine i ove godine proslavlja četvrt veka rada i aktivnog delovanja u oblasti stvaralaštva, umetnosti, izdavaštva i ostalih kulturnih delatnosti.

Izvor: TV Subotica

povezane teme

2
neca Odgovori
Cestitke za nagradu i negovanje kulture i duhovnosti.
earthworker Odgovori
u danasnja vremena snizeni kriterijumi u svemu.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.