• Pregleda: 16950

Preminuo Slavko Parać, dugogodišnji funkcioner DS-a

Dugogodišnji član i funkcioner DS-a, odbornik, pokrajinski poslanik i nekadašnji predsednik Skupštine Subotice, Slavko Parać, preminuo je u 63. godini nakon duge i teške bolesti. Komemoracija i sahrana su zakazani za četvrtak.
Preminuo Slavko Parać, dugogodišnji funkcioner DS-a

Slavko Parać (1954) član je bio član Demokratske stranke od 2005. godine, dok je na čelu gradskog odbora bio od 20. decembra 2014. godine do 14. januara 2017. godine kada ga je nasledio takođe dugogodišnji član ove stranke i nekadašnji gradonačelnik Subotice, Saša Vučinić.

U svojoj dugoj političkoj karijeri Parać je, između ostalog, bio pokrajinski poslanik i višegodišnji odbornik (2004-2017), a u periodu od 2010 - 2012. godine bio i predsedavajući gradske skupštine.

U Demokratskoj stranci su nam potvrdili da je njihov dugogodišnji član i funkcioner preminuo.

Slavko Parać, poznatiji u javnosti kao "drug Slavko", preminuo je sinoć oko 21,30 časova, a bitku je izgubio nakon borbe sa teškom bolesti koja ga je i sprečavala da u poslednjih godinu dana bude aktivniji u političkom životu grada.

Od njega se putem društvene mreže Fejsbuk "oprostio" i aktuelni predsednik GrO DS, Saša Vučinić, rečima: "Večno cu ga pamtiti kao čoveka vedrog i čistog duha, širokog osmeha i dobrih namera. Bio je čovek i prijatelj u punom smislu tih reči. O takvom prijatelju većina ljudi može samo čitati u lepim knjigama a ja sam mu zahvalan što sam imao privilegiju da doživim takvo prijateljstvo."

Saopštenje Demokratske stranke, Gradskog odbora Subotica

Istaknuti društveno – politički radnik, veliki borac za pravdu, dijalog i toleranciju, Slavko Parać, preminuo je 07.02.2017. godine, posle duge i teške bolesti u 63. godini života.

Slavko je svoju političku karijeru započeo u svojoj ranoj mladosti angažovanjem u Savezu socijalističke omladine u Subotici, nakon čega je postao predsednik Saveza socijalističke omladine Jugoslavije. U svojoj bogatoj političkoj karijeri obavljao je mnoge značajne funkcije u Subotici, u organima Autonomne pokrajine Vojvodine, kao i saveznim organima. Subotičani će ga pamtiti kao jednog od osnivača antiratnog pokreta Golubovi Subotice i predsednika Saveza građana Subotice. Poslednjih 12 godina svog života posvetio je radu u Demokratskoj stranci gde je u jednom mandatu bio predsednik Gradskog odbora i poslanik Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine, a u četiri poslednja mandata i odbornik u Skupštini grada Subotice gde je obavljao i funkcije zamenika predsednika i predsednika Skupštine grada Subotice.

Drug Slavko, kako je sa osmehom prihvatao da ga zovemo, plenio je svojom otvorenošću, osmehom i optimizmom, nalazeći vremena za svakog ko mu se obratio. Njegova nepresušna energija nas je sve okupljala i inspirisala u najtežim trenucima.

Njegovim preranim odlaskom subotička javnost ostala je bez vrednog i požrtvovanog političkog aktiviste, a oni koji su imali privilegiju i čast da ga lično poznaju ostali su bez iskrenog prijatelja i čoveka velikog srca.

Komemoracija povodom smrti Slavka Paraća održaće se u četvrtak (09.02.2017.)  u 12h u Velikoj većnici Gradske kuće, a sahrana će se obaviti u 15h na Palićkom groblju iz mrtvačnice.

// kraj saopštenja

Izvor: Subotica.com

povezane teme

14
Bole Odgovori
Bio si sjajan čovek! Počivaj u miru Slavko! :(
Boris Odgovori
Politicka scena je postala siromasnija za jednog postenog i pametnog politicara. Svaka cast Slavku za sve sto je uradio u svom delovanju. Neka mu je vecna slava i hvala!
Овца за шишање Odgovori
Пристојан Човек оде...
djedaj Odgovori
neka mu je večna slava
Pametnjaković Odgovori
Posebno cenim ovakve ljude koji su dosledni sami sebi, ne menjaju stranku u kojoj su, da bi bili uvek u vrhu.
Počivaj u miru dobri čoveče.
Saučešće porodici.
Feher Odgovori
Sad će da krenu hvalospevi, kako to već kod nas ide. Nije to problem, čovek je bio kakav je bio, daleko od savršenog, no svakako mnogo bolji i normalniji nego oni iz njegovog okruženja (mada... ima i ona "s kim si taki si", pa bi možda trebalo i o tom razmišljati). Ali, kad počnu da ga žale i hvale oni koji su dnoovi dnaova, onda pristojan čovek prestane da čita dalje...
Nedeljko Horvat Odgovori
Večna slava i hvala.
ffilozoff Odgovori
Slava mu! Dobar covek, koji je voleo Gradsku kucu i svoju SUBOTICU!!!
Anna Odgovori
Svaka cast Slavko. Živeo i umro dostojanstveno... Pamticemo te zauvek.... Pocivaj u miru
Suboticanin Odgovori
Vecna slava
LOJTO Odgovori
Voleo je svoj grad SVOJ GRAD SUBOTICU
tamerlan Odgovori
Počivaj u miru Slavko
B Odgovori
Dobar covek! Dinara sebi nije uzeo, nikakve kombinacije pravio, nikog svoga zaposlio...ma dalaj lama!
NEDIM Odgovori
počivaj u miru Slavko,pamtiću te po otvorenosti duha,požrtvovanju za sve ljude,pričao si nam da ti nije bilo teško da i u 03 ujutro spremaš elemente za pasuljijadu za stanovnike prozivke,šale prilikom putovanja na konvencije.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.