• Pregleda: 6881

Preminuo Mirko Vujković, istaknuti sportista i sportski radnik

Istaknuti sportista Subotice i dugogodišnji sportski radnik Mirko Vujković iznenada je preminuo u subotu u 73. godini života. Komemoracija, a zatim i sahrana biće održani u utorak.
Preminuo Mirko Vujković, istaknuti sportista i sportski radnik

Mirko Vujković rođen je 22. februara 1943. godine na Paliću. Tokom svoje aktivne igračke karijere proveo je punih 40 godina kao vaterpolista, rukometaš i hokejaš, a zatim i dugogodišnji vaterpolo i hokej trener svih selekcija Spartaka.

Po okončanju igračke karijere bio je i trener hokejaške reprezentacije Jugoslavije. Kao sportista i kao trener dobio je mnoga priznanja za ostvarene rezultate, što ga je još više motivisalo da svoj posao nastavi sa jednakom strašću kao prvog dana.

Ceo svoj sportski staž  branio je boje Spartaka i grada Subotice.  Dobijao je mnoge ponude da ode iz svog grada u veće klubove i da svoju sportsku karijeru nastavi negde drugde na prostorima stare Jugoslavije i inostranstva, međutim, Palić i toranj Gradske kuće i Spartak kao sportski kolektiv nije mogao niko da zameni.

Prilikom nedavne proslave 70 godina postojanja Sportskog društva "Spartak" bio je jedan od dobitnika priznanja za izuzetan rad i doprinos razvoju ovog sportskog društva, pogotovo vaterpolo sporta za koji je živeo.

Odmah po okončanju aktivne igračke karijere davne 1979. godine, svoj sportski put nastavio je kao vaterpolo trener, kada je počeo da trenira Spartakove najmlađe kategorije, a tokom dugogodišnjeg predanog rada iznjedrio je mnoge velike igrače i šampione.

Komemoracija u slavu Mirka Vujkovića biće održana u utorak u Velikoj većnici Gradske kuće sa početkom u 10 časova, a sahrana istog dana na Senćanskom groblju od 12,30 časova.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

6
Pika Odgovori
Počivaj u miru, legendo.......
RODITELJ Odgovori
hvala vam sto ste uticali svojim radom da nam deca budu dobri i posteni ljudi koji nikada ne odustaju .ostacete uvek u njihovim srcima kao i u srcima nas roditelja.pocivajte u miru treneru.
Nena Odgovori
Čika Mirko uvek ćemo vas se sećati sa najboljim uspomenama! Bili ste velik čovek i velik trener a mogli ste još mnogo dugo da budete sa nama!
soro Odgovori
Neka ti je laka zemlja, druze!
Pravdoljub Odgovori
Slava mu. Porodici,rodbini i prijateljima najiskrenije saučešće.
generacija 83. 84. 85. Odgovori
Saučešće porodici, bio je veoma strog trener čvegeri su nam leteli po glavi ali je napravio na stotine dobri i pošteni ljudi, mnogi su danas uspešni i fakultetski obrazovani.
Hvala mu za sve i neka počiva u miru.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.