Komentara: 2
Pregleda: 3894

Preminuo Bela Čović, istaknuti sportski radnik

16.11.2012. u 16:39h
Preminuo Bela Čović, istaknuti sportski radnik

Bela Čović rođen je 24. Februara 1935. godine u Subotici. Bavio se fudbalom od 1947 - 1962. godine, aktivno je igrao u klubovima OFK "Subotica" i FK "Spartak". Za vreme svoje karijere 5 puta je bio reprezentativac Subotice.

Virtuoznim pokretima i zalaganjem na terenu veoma brzo je postao ljubimac Subotičke publike. Bio je poznat i po nadimku „Bela Trošar“. 

Nakon povrede meniskusa kolena 1962. godine polaže trenerski ispit, prestaje da se bavi aktivno fudbalom i posvećuje se trenerskom pozivu. Svu svoju energiju i stručnost ulaže u treniranje pionira OFK "Subotica" i nakon toga 16 godina radi kao trener u FK „Žednik“ iz Starog Žednika.

Tokom svog rada u FK „Žednik“, klub postiže najveći uspeh u svojoj istoriji- 1983. postaje prvak Opštinske lige i prelazi u viši rang takmičenja. Svojim marljivim radom Bela Čović je uspeo da stvori nekoliko vrsnih igrača u klubu Žednik, koji su svoje karijere nastavili u drugim klubovima. Jedan od njih je i Antal Puhalak.

Od 1990. godine radio je uspešno sa pionirima FK "Bačka" u trajanju od 3 godine. Ostavio je veliki trag u Subotičkom fudbalu. Večna mu slava i hvala.

Preminuo je u Subotici 8. novembra 2012. godine u 78 godini života.

Preminuo Bela Čović, istaknuti sportski radnik

Preminuo Bela Čović, istaknuti sportski radnik

Postavljeno pre 11 godina i 5 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 3894
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.