• Pregleda: 3459

Premijerom predstave "Glorija" počela nova pozorišna sezona

U petak je na sceni Jadran odigrana premijera predstave "Glorija" Narodnog pozorišta u Subotici, čime je i zvanično otpočela nova pozorišna sezona. Rediteljka predstave Anđelka Nikolić koja je prvi put radila sa ovim ansamblom, kaže da je veoma zadovoljna saradnjom i da bi volela da se saradnja nastavi i u budućnosti.
Premijerom predstave "Glorija" počela nova pozorišna sezona

Glorija je predstava sa mnogo detalja koji su vrlo dobro usklađeni, kao i predstava u kojoj reč u prvom planu. I sami glumic kažu da je ovo za njih bio veliki zalogaj, koji je zahtevao mnogo koncentracije, ali s obzirom na uspešnu premijeru, čini se da su ga uspešno zagrlizli i uspeli odigraju ono što je i bilo zamišljeno.

Rediteljka Anđelka Nikolić, koja je do sada režilara veliki broj predstava širom Srbije, pa i Slovenije, sada je prvi put sarađilava sa Narodnim pozorištem u Subotici, a nakon predstave je istakla zadovoljstvo, ističući tom prilikom rad na ovoj predstavi.

Osim Minje Peković, u predstavi igraju i Ljubiša Ristović, Zoran Bučevac , Vladimir Grbić, Miloš Stanković, Branko Lukač, Srđan Sekulić, Vesna Kljajić Ristović, Marko Makivić, Ivan Marković i Milan Vejnović.

Predstava "Glorija" biće u oktobru izvedena još dva puta - narednog ponedeljka (13. oktobar) i poslednjeg dana u mesecu (31. oktobar) u standardnom terminu od 19,30 časova. Kompletan repertoar Narodnog pozorišta možete da pogledate u povezanoj vesti.

Ulaznica za nepremijerno izvođenje iznosi 350 dinara, blagajna pozorišta radi svaki dan od 10 do 13 časova i od 18 časova pa sve do početak predstave. Informacije i rezervacije na broj telefona 024/557-436.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Srđan Olman

povezane teme

1
marko Odgovori
Ljubitelj sam pozorista, ne propustam ni jednu novu predstavu. Nazalost, moram priznati da me ova predstava uopste nije odusevila niti ostavila ikakav utisak na mene.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.