Komentara: 1
Pregleda: 2911

Premijera predstave "Noć i magla" u nedelju

23.11.2019. u 13:00h
Izvor: Subotica.com
Mladi glumci Kiš teatra na srpskom jeziku premijerno će izvesti predstavu "Noć i magla" po tekstu Danila Kiša u nedelju, 24. novembra, u Dečjem pozorištu Subotica, s početkom u 20 časova. Režiju i adaptaciju teksta potpisuje Vladimir Grbić, voditelj ove pozorišne radionice u organizaciji Fondacije "Danilo Kiš". Ulaz je besplatan.
Premijera predstave "Noć i magla" u nedelju

Kako da posle nekog vremena vratimo naše uspomene, ali i da se vratimo ljudima koje smo ostavili iza sebe? Mladić iz drame "Noć i magla" pokušao je da otkrije i možda vrati sebe - dečaka iz davnog vremena.

Vratio se u rodni kraj, tragajući za svojom prvom ljubavi, učiteljicom, pejzažom, uspomenama. Želeo je da se kroz to putovanje priseti svega, lepog i ružnog, jer te uspomene su ga gradile i činile onim što jeste. Njegovo prisustvo uznemirava gospođu Rigo, koja je kasno noću pustila stranca u kuću, čekajući da joj se muž vrati sa sastanka. Njen strah je posledica sopstvenih nesigurnosti, okretanja glave od prošlosti, kao i mogućnosti da se seti nekih događaja koje je davno potisnula.

U predstavi igraju Nevena Marković (Marija Rigo), Pavle Panić (Andreas Sam) i Vladan Grbić (Emil Rigo).

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 5 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2911
Povezane teme

dečje pozorište

Fondacija Danilo Kiš

vladimir grbić

premijera predstave

kiš teatar

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.